Millainen lankaihminen sinä olet?

Oletko järkevä langankuluttaja, joka ostaa vain sen, mitä tarvitsee?

Oletko jojoilija, joka välillä neuloo, virkkaa ja myy koko lankavarastonsa, mutta ostaa tilalle kiloittain uusia lankoja?

Oletko lankahamsteri, joka ostaa tai ottaa vastaan lankaa aina, kun sitä halvalla tai ilmaiseksi saa?

Mä olen sellainen, jolle on kertynyt lankoja salakavalasti, pikku hiljaa, ihan huomaamatta. Nyt niitä on paljon. Ylikiloja, etten sanoisi. Olen jemmaillut lankoja yhteen jos toiseenkin laatikkoon, enkä oikein ole ollut tietoinen (enkä halunnutkaan tietää) langan kokonaismäärää.

Tässä ne nyt on:

lankalaatikot-normal.jpg

näyttää ihan viattomalta määrältä, kun ne on laatikoissa...

lankakasa-normal.jpg

Parisängyllinen niitä on. Ja tuossakin ne on sentään kasassa...

Tuossa kasassa on punnittuna 14,6kg lankaa. Ja siihen päälle yksi postissa odottava lankatilaus, keskeneräisissä töissä olevat langat ja parisen sataa grammaa pieniä jämänöttösiä, niin aika lähelle 16 kiloa mennään. Eihän tuo ole monen mielestä määrä eikä mikään, mutta mulle toi on kyllä liikaa!

Jotain on tehtävä. Syystä, että meidän vierashuone/askarteluhuone tarvitaan kesästä lähtien muuhun käyttöön, ja mun on pakko saada langat sieltä jonnekin muualle talteen. Sängynaluslaatikoita ajattelin, mutta tuo kasa vaatisi kyllä enemmän kuin yhden sängynalusen...

Niinpä päädyin tekemään uudenvuodenlupauksen: tämän vuoden aikana lankavarastoni kokonaismäärä laskee vähintään 3 kg! Tiedän, että moni neuloo tuon verran lankaa parissa kuukaudessa, mutta mulle kolmen kilon vähennys on aika iso haaste. Laskeskelin tuossa, että neulon keskivertovuonna ehkä suunnilleen kilon edestä lankaa, ja olen juuri syksyllä käynyt lankavaraston läpi ja myynyt sieltä pois sellaiset, joille en arvellut olevan käyttöä. Haaste on siis iso, mutta mahdollinen kuitenkin.

Ja koska laihduttaminen on ryhmässä kivempaa, haastan kaikki halukkaat mukaan!

Tässä siis lankalaihiksen säännöt:

  • ihan itse saa päättää, minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän vuoden aikana
  • lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myös myydä/lahjoittaa jne
  • lankaa saa myös ostaa tai muuten hankkia lisää, tärkeintä on se, että vuoden lopussa lankaa on päättämäsi kilo- tai grammamäärän verran vähemmän
  • oman lankavaraston kokonaismäärää ei tarvitse tietää, riittää, että punnitsee kaiken talouteen tulevan langan ja samoin valmistuvat työt/muuten poistuvat langat. Tai jos ei vaakaa omista, niin voi asettaa tavoitteekseen vaikka "x kerää vähemmän" tai "laatikollinen vähemmän" tai jotain muuta vastaavaa.

Kaikkien mukaan lähtevien (ja tän postauksen kommentteihin sen 15.1. mennessä ilmoittaneiden) kesken arvon lankalaihduttajan tukipaketin, ja vuoden lopussa lupaan arpoa myös jotain kivaa kaikkien tavoitteeseensa päässeiden kesken. Eli mikäli aiot liittyä mukaan lankalaihduttamaan, jätä kommentti, ja mukaan mielellään oma tavoitteesi, sekä blogin osoite/sähköpostiosoite.

tukipaketti-normal.jpg

Lankalaihduttajan tukipaketissa on neulelehti ideoita tuomaan, kirjanpitoa, suunnittelua ym helpottamaan muistikirja, kynä ja muistilappuja, käsirasva, suklaata ja silmukkamerkkejä.

Ja ne, kenellä ei ole halua tai tarvetta lankavaraston pienentämiseen, mutta joita muuten kiinnostaa mun projektia seurata, tai vaikka ei kiinnostaisikaan, tai ihan muuten vaan (myös lankalaihikseen osallistuvat), käykääpä tykkäämässä Näppituntumasta Facebookissa, siellä on toinen arvonta!

Niin ja tämä ei siis ole kilpailu siitä, kenen lankavarasto pienenee eniten. Jokainen mukaan lähtevä asettakoon itse itselleen sopivan tavoitteen ja kilpailkoon itseään vastaan :)