Toissapäivänä helmilaatikkoa siivotessa alkoivat eräät siniset helmet kutkuttaa. Teki mieli tehdä niistä pitkä kaulakoru. Mutta voi, siniset helmet suorastaan vaativat pieniä kultaisia kavereikseen, eikä mulla ollut sellaisia ollenkaan. Eilen sitten kävin vähän tilailemassa roinaa Villihelmestä (koska kun kerran postikulut joutuu maksamaan, niin saman tien kannattaa tilata vähän enemmän, eikö?) ja jo tänään tipahti postiluukusta paksu kirjekuori. Kiitettävän nopeaa toimintaa!

Niinpä sitten tuossa päivän graduannoksen lomassa pujottelin helmiä lankaan, ja tulos näyttää tältä:

1247198.jpg

Kuva on taas vaihteeksi huono (syy on yhtä paljon huonossa kamerassa kuin välinpitämättömässä kuvaajassakin), mutta korussa on siis sinisiä kukan ja lehden muotoisia lasihelmiä, erikokoisia ja -sävyisiä muita sinisiä lasihelmiä, sinisiä siemenhelmiä ja kultaisia siemenhelmiä. Livenä tuo näyttää hyvältä. Aika pitkäkin se on, mun kaulassa ylttää rintojen yli. Lahjaksi ajattelin antaa yhdelle kaverille, ehkä.

Neulerintamallakin tapahtuu hissukseen. Olen nyt neuloskellut itselleni polvisukkia. Mutta kun olen hidashidas neuloja ja neulon maksimissaan tunnin illassa, niin ei ne kovin nopeasti valmistu. Molemmista sukista puuttuu vielä reilu kymmenen senttiä vartta ja tavoitteena olis saada ne tällä viikolla valmiiksi.