Tämä on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin kolmastoista luukku.

Pyörittelin mielessäni ajatusta tästä luukusta. Mietin erilaisten joulukoristeiden ohjeiden jakoa, joululahjavinkkejä, korttiohjeita tai jotain asiaa jouluherkuista. Tulin kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että vaikka koristeet, lahjat, kortit, herkut, perinteet ja muut mulle joulussa tärkeitä ovatkin, niin tärkein, ihan kaikista tärkein, jota ilman joulu ei tulisi, on kuitenkin joulun sanoma. Että meille on tänä yönä syntynyt Vapahtaja. Ja sen haluan myös teille tänään jakaa.

Joten pitemmittä puheitta:

 

Neulojan jouluevankeliumi.

CIMG2695-normal.jpg

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano.Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana.

 

CIMG2655-normal.jpg

Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. 

 

CIMG2672-normal.jpg

Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

 

CIMG2658-normal.jpg

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa.

 

CIMG2662-normal.jpg

Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."

 

CIMG2668-normal.jpg

Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: "Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa."

 

CIMG2669-normal.jpg

Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä.

 

CIMG2675-normal.jpg

Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään.

 

CIMG2683-normal.jpg

Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

 

CIMG2688-normal.jpg

 Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Luuk. 2:1-20