Vihdoin ja viimein reipas viikko sitten iski neulomisvimma (kyllähän tätä jo muutama kuukausi odotettiinkin!). Ensin neuloin kesken olleen vauvan villapaidan loppuun. Sitten tein omasta päästä vauvan neuletakin (jonka esittelen sitten, kun saan siihen kuuluvan pipon valmiiksi). Nyt on kesken sukat. Sitten on aikomus tehdä vaippavillahousut, ja sitten neuloa huppari ja villapöksyt. Ja ties vaikka mitä muuta. Saa nähdä, mitä ehdin tehdä ennen kun vauveli päättää syntyä. Laskettuun aikaan on viitisen viikkoa.

Nyt siis valmistui villapaita, jonka kaveriksi tein potkuhousut jo aikaisemmin. Housut on ihan täysin omasta päästä, vähän katselin mittoja jostain ohjeesta. Aloitin sukkaosan kärjestä, tein ensin molemmat lahkeet ja sitten yhdistin ne luomalla niiden väliin muutaman silmukan lisää. Eli alhaalta ylöspäin neulottu, eikä yhtään ommeltavaa saumaa! Kamalan pitkiltä ja kapeilta näyttää nuo lahkeet. Saa nähdä, joudunko purkamaan.
 
1602568.jpg

Pusero on periaatteessa ohjeen mukaan tehty, mutta vähän sovelsin sitä kuitenkin. Koon pitäisi olla 3-6kk, mutta kovin pieneltä näyttää. Veikkaan että menee jo vastasyntyneelle. (Pitää toivoa, että olis edes jokunen kylmä päivä loppukesästä, ettei nää hienoudet jää ihan kokonaan käyttämättä).
 
1602570.jpg
 
Lankaa on vielä jonkin verran jäljellä, siitä tulee nyt alkajaisiksi sukat (piti olla jotain pientä neulottavaa jälki-istuntoja vahtiessa). Ajattelin kokeilla, josko siitä saisi vielä villahousut aikaiseksi. Asuun sopiva pipo ja lapaset täytyy ainakin tehdä :)

Tässä vielä kuva koko asusta:
 
1602564.jpg

Villapotkuhousut ja pusero
koko:
aika pieni :)
lanka: Novitan Wool
puikot: 3mm
ohje: housut omasta päästä (ja sen näkee!), pusero muokattu Modasta 6/07