Mainitsinkin viime postauksessa, että tytöt olivat kovasti kateellisia, kun äidillä on "timanttipipo". Nuorempi meidän tytöistä (3v) varsinkin elää nyt oikein perinpohjaista prinsessa-ballerina-keijukais -vaihetta ja pukeutuu ehdottoman mielellään kaikenlaiseen kimaltelevaan, röyhelöiseen, vaaleanpunaiseen... Hamosia saattaa olla useampikin päällekkäin.

Ostin tosiaan sitä Säde-lankaa ihan varta vasten pienten pinsenssojen timanttipipoja varten, ja sainkin ne nyt valmiiksi. Yksi kerä riitti molempiin ja jäi vielä nöttönen yli, eli turhaan ostin kaksi kerää. Olen kyllä hirmu huono arvioimaan langan menekkiä.

Ihan tuollaiset peruspipot, päälaelta alkaen. Kivat pipot tuli, mutta ei kyllä mitkään talvipipot. Lanka on aika ohutta ja kun on vitosen puikoilla neulottu (vyötteen suosituksen mukainen puikkokoko, vähän pienemmällä olis voinut tehdä, niin olisi tullut himpun tiiviimpi), niin tuuli käy kyllä tuosta läpi. Mutta hienostelupipoiksi timanttien tarpeeseen ne nyt tehtiinkin, ja ainakin toistaiseksi nuorempi pinsenssa on ollut sisällä koko ajan pipo päässä, joten ehkä ihan hyvä, ettei ole liian kuuma... Ajattelin virkata noihin jotkut kukkaset tms koristeeksi, mutta ainakin toistaiseksi neidit ilmoittivat, että ei koristeita kiitos. Ei sitten. :)

timanttipipot-normal.jpg

kuten näkyy, meillä ei blogikuvia varten mitenkään siivota... Kuva vaan napataan sillä hetkellä kun sen sattuu saamaan.

timanttipipo-normal.jpg

Pipot

koko: lapsen (meillä 3- ja 5-vuotiaat käyttäjät)

lanka: Novita Säde, 41g yhteensä

puikot: 5mm (vyötteen suosituksen mukaiset, olis voinut olla vähän kyllä pienemmätkin)

malli: oma (ihan perus)

Itselle muistiin (tai jos joku muukin haluaa samanlaisen tehdä) ohje: Luo 5mm puikoille 8 silmukkaa. Neulo yksi kerros oikein. Poimi luontireunasta toiset kahdeksan silmukkaa ja neulo myös ne oikein. Jaa silmukat neljälle puikolle ja aloita levennykset: levennä joka puikon molemmissa reunoissa yhden silmukan päässä reunasta neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Kun joka puikolla on 12 silmukkaa (koko työssä 48), jatka levennyksiä joka 2. krs. Kun joka puikolla on 20 silmukkaa (koko työssä 80), jatka levennyksiä joka 3. krs, kunnes joka puikolla on 26 silmukkaa (koko työssä 104). Neulo sileää kunnes pipon korkeus päälaelta on n. 14cm. Kavenna seuraavalla kierroksella tasaisin välein yhteensä 16 silmukkaa neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Työssä on nyt 88 silmukkaa (22 silmukkaa per puikko). Neulo 2o2n -joustinta n. 3cm, päätä silmukat joustavasti.

Pipoihin kului lankaa 41g, joten lankalaihis näyttää tammikuun jälkeen 253g miinusta. Laskin, että jos aion tiputtaa vuodessa 3kg, niin kuukaudessa pitäisi tippua keskimäärin 250g. Eli sikäli tavoitteessa ollaan :) Lankalaihikseen on myös tullut muutama osallistuja lisää, tervetuloa mukaan laihduttamaan Cenard, Sofia, Sinisen sohvan emäntä, Osakainen ja Kirsi!