Mainitsin tuossa edellisessä postissa, että yhdet sukat on tullu valmiiksi. Osuin jokunen aika sitten Secret Woolin alennusmyyntiin, ja vaikka en yleensä mitään kalliita lankoja raski ostaa, niin eikös kuitenkin kallis lanka, joka on alennuksessa, ole ihan eri asia? Mies kysyi paketin tultua, että eikö viidellä kympilla tuon enempää lankaa saa... Joukossa oli myös yksi vyyhti Lorna's Lacesin Shepherd Sportia. Niiiiin kaunis vyyhti, harmi etten ottanut siitä kuvaa! Näin sieluni silmin siitä tehdyt ihanaiset sukat jaloissani, enkä malttanut olla aloittamatta melkeinpä saman tien.

Lanka oli melkoinen pettymys. Ihanat värit vyyhdissä ei toiminu lainkaan sukaksi neulottuna. Lopputulos on omasta mielestäni levoton ja ruma. Harmittaa, mutta eihän sille mitään mahda, sitä ei oikein voi vyyhtiä katsoessaan tietää, miltä lanka neulottuna näyttää. Tää näytti vyyhdillä ihanan liukuvärjätyltä ja rauhalliselta, mutta paljastui kuitenkin pätkärääkätyksi sekamelskaksi. Mutta ihanan tuntuista lankaa se on, ja sukatkin tuntui jalkaan tosi hyvältä. En tiedä yhtään niiden kestävyydestä sitten. Toistaiseksi olen sitä mieltä, että en pidä noita itse, jos vaan löydän jonkun, jolle ne kelpaa.

Harmittaa, etten tehnyt isompia, koska ilmeisesti anopin värisilmää tuo yhdistelmä olis saattanut miellyttää. Tuota lankaa oli 70g ja vähän jännitin, että saanko siitä koon 36 sukat aikaiseksi, vai joudunko tekemään varren jostain muusta langasta. Loppujen lopuksi sain ihan kunnon varren ja lankaa jopa jäi pieni nöttönen. Olin ajatellut neuloa sen ihan loppuun saakka, mutta halusin kuitenkin lopettaa kuvion järkevään kohtaan, ja kun resori näytti sopivalta, lopetin vaan. Ei siitä montaa metriä kylläkään yli jäänyt.

Tässä vielä pari kuvaa. Väri on ekassa kuvassa aika oikea, mutta toisessa näkyy kuvio paremmin. Varressa menee takana koko ajan joustinneule, jotta sukat pysyy paremmin jalassa. Ihan perussukka jälleen kerran, varpaista aloitettu. Tuo kuviokin tuli omasta päästä, kun tuntui tylsältä tehdä ihan vaan pelkkää sileää. En kuitenkaan halunnut mitään monimutkaista, koska mun mielestä ne usein ei toimi tuommoisessa pätkävärjätyssä langassa. Enkä ite tykkää siitä, jos on kovin paksu palmikko tms, joka sitten tuntuu ikävältä kengässä.

Villasukat

koko: n. 36/37

lanka: Lorna's Laces Shepherd Sport, n. 70g

puikot: 3mm

malli: perussukka kärjestä aloitettuna, vahvistettu kantapää ja omasta päästä kuviointi sun muu