Kaivelin laatikosta Maija-langan jämiä (tai no, ainakin yksi kerä oli ihan kokonainen) ajatuksenani käyttää ne vaan kaikki pois. Päätin sitten tehdä niistä huivin. Lähdin ihan sillä mielellä tekemään, että neulon ainaoikeaa yhden värin loppuun, teen muutaman raidan värien vaihtumiskohtaan ja jatkan seuraavalla. Eli kaikki langat tulisi käytettyä kokonaan pois.

Mulla oli päässä kuva mukavan epäsymmetrisestä huivista, joten päätin alussa leventää silmukan joka toinen kerros, ja sitten kun langoista olisi suunnilleen kolmannes käytetty, alkaa kaventelemaan joka neljäs kerros. Eikö kuulostakin ihan pätevältä suunnitelmalta?

Ehkä olis kannattanut punnita langat ensin :) Mutta eipä tullut mieleen, ja enimmäkseen neuloin tätä mökillä ja mummolassa, keittiövaakojen ulottumattomissa. Ihan arviolta siis pistelin menemään.

IMG_4367.jpg

En tykkää. En sitten yhtään. Huivi näytti kyllä vielä puikoilla aika kivalta, mutta siitä tuli oikeasti ihan hölmö. Ei nyt sentään niin hölmö kuin kuvissa näyttää, koska en saanut siitä millään yhtään kunnollista kuvaa (ja nyt latasin tännekin sitten väärät kuvat, hyvä minä).

IMG_4372.jpg

En tiiä. Olin ajatellut antaa tän ehkä miehen mummolle 70-vuotislahjaksi, mutta en tiedä kehtaanko. Luonnossa värit on kyllä huomattavasti nätimmät kuin kuvissa, mutta onhan tuo nyt selvästi ihan epäonnistunut roikale. Olisi pitänyt tehdä sen alkuperäisen kavennussuunnitelman mukaan, mutta mä arvoin langan riittävyyttä suuntaan ja toiseen ja aina kulloisenkin arvion mukaan kaventelin enemmän tai vähemmän, ja nyt tuo on tuollainen kamala epämuodostunut esitys.

Mutta aina ei voi onnistua :) Ja sain sentään ne Maijat käytettyä, yhden KyJy-työn valmiiksi ja lankalaihikseen 180g miinusta (tosin, sorruin lankahyllyllä alelankojen edessä ja ostin 300g lankaa... Mutta lankalaihis etenee silti ihan hyvin!). Ensi kerralla sitten paremmin :)

IMG_4373.jpg