Huhheijaa. Niin vaan loppuu maaliskuu ja haastekuukausi. Tarkoitushan oli siis maaliskuun aikana blogata 31 postausta, eli keskimäärin kerran päivässä. Ja mä onnistuin! Tämä on kolmaskymmenesensimmäinen postaus tässä kuussa (ja taatusti tän kuun viimeinen!). Enkä ollut edes yhtään jäljessä, vaan joka päivä tuli postaus. Osa toki etukäteen kirjoitettuna ja ajastettuna, mutta ei kertaakaan myöhässä (vaikka se nyt ei olisi mitään haitannut).

Mitä tuli kirjoitettua?

Tietysti esittelin valmistuneita juttuja, kuten vauvan puseroa, lasten lapasia ja tölkkikorviksia. Esittelin myös keskeneräisiä ja suunnitelmia. Muutaman postauksen kirjoitin aiheista, joista olen aina toisinaan ajatellut, että voisi kirjoittaa, kuten Novitasta, käsityökirjoista ja askartelukaapista. Muistelin menneitä ja esittelin äitini tekemiä lasten juhlamekkoja. Kerroin, mitä ollaan lasten kanssa tehty, ja laitoin jakoon kiinnostavia linkkejä pariinkin kertaan. Sitten joukossa oli muutama ihan rehellinen täytepostaus.

Mitä sitten jäi haastekuukaudesta käteen?

Ainakin tiedän, että en todellakaan aio jatkaa päivittäistä blogin päivitystä. Ensinnäkin tää vie aika paljon aikaa. Toisekseen en halua kirjoittaa yhden ainutta postausta "pakosta", vaan halusta. Kolmanneksi, en erityisemmin tykkää lukea muiden blogeista ns. täytepostauksia, joissa ei ole varsinaisesti mitään asiaa, joten en kyllä halua sellaisia omaan blogiinikaan. Tämä(kin) blogi on ollut mulle päiväkirja, jota päivitän silloin kun haluan. Mulla ei ole ollut (eikä tule olemaankaan) tavoitteena suuret lukijamäärät tai tunnettuus, vaan haluan pitää tän oman näköisenä omana juttunani.

Kumminkin tässä kuussa tuli myös sellaisia postauksia, joita en olisi aiemmin julkaissut, mutta nyt "pakon edessä" julkaisin, ja joista oikeastaan pidin. Jatkossakin aion silloin tällöin jakaa linkkilistoja ja kuvia keskeneräisyyksistä. Samoin lasten kanssa tai lasten itsensä tekemiä juttuja voisi enemmänkin olla esillä.

Eli ihan kiva kokeilu, ainakin tää kirkasti mulle sitä, mitä varten bloggaan, miltä haluan sen itsestäni tuntuvan, ja millaista sisältöä haluan blogissani olevan. Kiitos siis vielä Silmukan saalistajalle haasteesta!