Tulin taas neuloneeksi huivin. Mulla on jo pitkään ollut vimma neuloa mahdollisimman yksinkertaisia asioita, pelkkää sileää tai ainaoikeaa (ja myös virkata pelkkiä kiinteitä silmukoita tai pylväitä). Saa nähdä, missä vaiheessa pitsit, palmikot ja muu kikkailu alkaa taas kiinnostaa.

IMG_5549.jpg

Tähän yksilöön käytin viime syksynä salaiselta käsityöystävältä saatuja lankoja. Lanka oli nimeltään Cashmere Gold ja siinä on villaa, kashmiria ja akryyliä. Ihan mukavan pehmoinen lanka oli, tosin jännästi tuo ruskea tuntui neuloessa tuplasti pehmeämmältä kuin oranssi ja vihreä. Siinä oli kyllä selvästi löyhemmät kierteet, varmaan johtui siitä. Lanka oli mulle uusi tuttavuus. Ei noussut uudeksi suosikiksi, mutta ei nyt missään nimessä inhokiksikaan. Ihan ok peruslanka näin neulomisen perusteella, saa nähdä sitten miten kestää käytössä.

IMG_5545.jpg

Huivin tein kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavasti: loin vihreällä langalla 5 silmukkaa ja aloin neuloa ainaoikeaa. Lisäsin joka 4. krs toiseen reunaan yhden silmukan. Kun huivi oli tarpeeksi leveä (ja vihreä lanka alkoi olla lopuillaan), vaihdoin värin ruskeaan ja aloin kaventaa joka 4. krs yhden silmukan siinä reunassa, mihin oli niitä aiemmin luonut. Väri vaihtui taas oranssiin kapeamman pään puolivälissä. Kun silmukoita oli jäljellä 5, päättelin ne. Siinäpä se.

Alkujaan oli tarkoitus tehdä huivista isoa siksakkia, sitten suunnittelin jotain suunnikkaan muotoista, mutta päädyin kuitenkin tavalliseen tylsään (ja toimivaan) kolmioon. Täytynee toteuttaa ne siksakit ynnä muut joskus toiste.

IMG_5554.jpg

Ihan kiva huivi tuli minun mielestäni. Tämä on lähdössä lahjaksi, joten itse en pääse langan käyttömukavuutta ja -kestävyyttä testaamaan. Kokoa en mitannut, mutta menee näppärästi pariin kertaan kaulan ympäri, langanmenekki kokonaisuudessaan oli muistaakseni 133g.

IMG_5542.jpg

Huivi

koko: kaulahuivikokoa

lanka: Cashmere Gold, 131g

puikot: 4mm

malli: omasta päästä