Virkkailin kesällä värikkäistä 7 veljeksistä tytöille puserot. Jäljelle jäi kasa harmaita, ruskeita jne maanläheisiä sävyjä. Niistä ajattelin virkata itselleni neuletakin (se onkin jo hyvässä vauhdissa). Ja anopiltahan sittemmin sain lisää 7 veljestä, joten jos innostun enemmän neulomaan niin toiseenkin puseroon on materiaalit.

Mutta kun suunnittelin, mihin saisin kaikki seiskaveikkani upotettua, jäljelle jäi täysi kerä tiilenpunaista, joka oli kyllä ihan kivan värinen, mutta ei tuntunut sopivan mihinkään projektiin, ja vajaa kerä hyvin omituisen väristä (rumaa) vihreää. Ajattelin, että johonkin nekin nyt vaan on upotettava, ja (täysin loogisesti) päätin tehdä niistä miehelle sukat.

En ole vuosikausiin neulonut miehelleni sukkia, kahdesta syystä. Ensinnäkin, miehen jalan koko on vaatimaton 46. Mun jalan koko on 36. Paljon mieluummin neulon itselleni, kun omat sukat valmistuu huomattavasti nopeammin (ja niiden kanssa saa olla eri lailla luova kuin miehen sukkien, se ei kelpuuta mitään jännää). Toisekseen, ei ole ollut pakko. Mun isä saa töissään usein villasukkia lahjaksi, ja usein ne on isän 41-42 jalkaan valtavan isoja. Joten äiti kiikuttaa ne suurimmat aina meille ja pitää miehen ihan kiitettävästi sukissa.

Mutta tosiaan nyt päätin käyttää ne rumat langat miehen sukkiin, jotta pääsen niistä eroon.

Yllättävää kyllä, sukista ei tullut ihan niin rumat, kuin kuvittelin (ja luonnossa ne näyttää paljon paremmilta kuin näissä kuvissa). Mutta onhan noi nyt hyvänen aika sentään aika kamalat. :D

IMG_4730.jpg

Kuten huomaatte, kuvaukseen on panostettu yhtä paljon kuin värisommitteluunkin :D Sukat on kuvassa ekaluokkalaisen 33-koon jalassa. Kärjestä tuli hassu, kun meinasin tehdä liian isot (!) sukat, enkä halunnut purkaa yhtään, vaan päästä neulomuksesta mahdollisimman nopeasti eroon.

Tulipahan tehtyä. Onpahan miehellä sukat. Sainpahan yhden KyJy-työn valmiiksi ja lankalaihikseen 156g miinusta. Pääsinpähän rumista langoista eroon.

Tässä ihan huvin vuoksi kuvassa mun ja miehen sukat. Mun sukkia on käytetty, miehen ei, joten todellisuudessa kokoero on vähän jopa isompi.

IMG_4731.jpg

Ja vielä lopuksi sukkien perhekuva. Esikoisella ei ole enää pitkä matka mun jalan kokoon.

IMG_4735.jpg