Värihaasteen toisena päivänä sinisen sävyjä (taas 1-vuotiaan avustuksella kuvattuna). Hoksasin, että mulla jäi kaikki vironvillat kokonaan tän haasteen ulkopuolelle! Ne on jemmattuna sellaiseen paikkaan, johon en yksin pääse käsiksi, joten olkoon siellä.

IMG_2468-normal.jpg

Sininen on yksi mun lemppariväreistä.  Nyt on vähän vaikea kertoilla langoista, kun ne on tuolleen läjässä, mutta yritetään.

Aloitetaan alarivistä. Kaikista vasemmanpuolimmaisena on ohuen ohutta huivilankaa, oliskohan Virosta muutama vuosi takaperin ostettu. Sitä oli kaksi vyyhtiä, joista toisen olen työllä ja tuskalla kerinyt. Ei ole vielä suunnitelmissa, minkä huivin tekisin ja kenelle. Alarivissä vieressä on petrooli ja vaaleansininen 7 veljestä. Niiden perässä neljä kerää Kaikua, jonka kanssa kävi viime kesänä samoin kuin saman langan punaisen värin kanssa; oli vaan niin ihanan värinen (ja puoleen hintaan), että oli pakko ostaa. Väri on luonnossa tosi upea! Ei siis vielä mitään ajatusta, mitä tästä tulisi.

Keskimmäisessä rivissä on vasemmalla ensin kaksi kerää Fabelia. Ostin nuo sillä ajatuksella, että teen yksivärisestä ja kirjavasta yhdessä sukat, mutta langat onkin ihan selvästi eri paksuiset. Yksivärinen on paksumpi, ja siinä on puikkosuosituskin puoli numeroa isompi kuin kirjavassa. Kuitenkin mulla on ohutta (eli tuon kirjavan paksuista) valkoista Fabelia, eli tuntuu hiukan oudolta tuo toisen langan paksuus. Tietääkö kukaan, mistä se johtuu? Fabeleitten vieressä on petroolinsinistä Drops <3 You #3 -lankaa kaksi vyyhtiä. Ne on myös ostettu ihan vaan siksi, kun ne on niin ihania. Mutta kyllä niistä jotain tulee!

Seuraavana on kolme hennon vaaleansinistä kerää jotain Novitan mohairlankaa, oliskohan Kid Mohair. Ostettu iät ajat sitten (ainakin 8 vuotta), taitaisi olla aika tehdä näistä jotain. Kai niille joku suunnitelma oli ostettaessa, muistan ostaneeni ne Novitan tehtaanmyymälästä Lauttasaaresta, kun olin menossa yhden kaverin luo kylään. Mohairin vieressä taas sitä Drops <3 you:ta, vaaleansinisenä. Ajatuksena yhdistää valkoiseen ja tehdä vauvanpeitto tms, mutta luulen, että teen näistä jotain muuta. Tuo on sen verran karvaavaa lankaa, ja saattaa myös kutittaa herkkää ihoa. Ja reunimmaisena Drops Delightia, jota on toinen kerä kasan huipulla. Itselleni teen näistä joko sukat tai huivin. Aivan ihania sinisen sävyjä on näissä kerissä!

Ylärivissä on sitten kolme kerää oikein tosi tumman sinistä Woolia, yhdestä aiemmasta projektista yli jääneitä. Niiden alla lymyilee yksi yksinäinen Baby Merino, josta piti tulla valkoisen kanssa jollekin vauvalle jotain, ehkä vielä joskus tuleekin. Päältä kurkkii tummahko sininen Baby Alpaca Silk, jonka  vaaleampi lajitoveri on bongattavissa heti Woolien jälkeen. Kasan huipulla kukkulan kuninkaana pönöttävän Delightin alla on kolme kerää bambu- ja kierrätyspuuvillalankoja (en nyt erota, mikä on mikin), muista projekteistä yli jääneitä. Hännänhuippuna vajaa kerä vaaleansinistä Woolia.