Tein itselleni pitkään suunnitteilla olleen villapuseron. Ja kyllä tämän tekemisessäkin kesti. Aloitin kesällä ja muutama viikko sitten tuli vihdoin valmista.

Ajatus lähti siitä, kun mulla oli muutama vajaa kerä 7 veljestä, jotka halusin saada käytettyä pois. Mietin, mitä niistä tekisin, asettelin ne riviin ja pohdin, riittäisivätkö villapuseroon. Lankakerät näytti tosi kivalta peräkkäin ja ajattelin, että niistä tulisi kiva pusero. Neuloisin aina yhden värin loppuun ja sitten ottaisin seuraavan.

IMG_6584.jpg

No, joskus käy niin, että lankakerät näyttää hyvältä peräkkäin, mutta neulottuina ne ei sitten näytäkään. Tästä tuli vähän sellainen tapaus. Tein ylhäältä alaspäin raglanina ja ihan täysin mutu-tuntumalla. Vähän jäi pussittamaan kainaloista, mutta ei se mua itseäni häiritse.

IMG_6605.jpg

Pyysin kahdeksanvuotiasta ottamaan valokuvat. Tuli kuulemma kivemman näköisiä, kun otti vinossa :D

Puserosta tuli "ihan kiva". Ei nyt mikään uusi superlemppari, mutta kyllä tästä tykkään. Neuloessa mietitytti, että tuleeko ruma ja tuleeko käytettyä, mutta nyt kun tuota on kolme viikkoa valmiina katsellut, niin kyllä se on alkanut miellyttää. Ja kun lähtökohtana oli saada lankoja käytettyä pois, niin siinä onnistuin ihan hyvin. Alkuun ajattelin tehdä raidoista yhtä pitkät hihoissa ja helmassa, mutta en sitten jaksanutkaan ruveta miettimään ja mätsäämään, joten ei niistä sitten tullut alkuunkaan samanlaiset. Ei haittaa sekään. Väriyhdistelmäkin on mitä on, mutta tosiaan se määräytyi nyt ihan tarjolla olleiden lankojen mukaan.

IMG_6613.jpg

Pyysin myös miestä ottamaan valokuvia. Hän otti ne kahden metrin korkeudestaan mäennyppylän päältä.

Lämmin se on. Paitsi tietysti kaula-aukosta... Mutta muuten mukavan lämmin, ja ainahan sitä voi laittaa huivin kaulaan.

IMG_6585.jpg

Villapusero

koko: xs

lanka: 7 veljestä jämä- tai vajaita keriä

puikot: 3,5mm

malli: omasta päästä. Ylhäältä alas raglanina neulottu, ilman ohjetta.