Mietin, mitä neuloisin näistä Kuulangasta ostetuista ihanista keristä. Teki mieli tehdä joku simppeli pitsihuivi, ja päädyin Ruisrouheeseen, jota olen jo pitkään aikonut. Eihän se kaksi kerää sitten riittänyt, joten hain vielä kolmannenkin. Huivi oli tosiaan super-yksinkertainen (ja silti niin nätti!), ja kun vielä meni melko pieneen tilaankin eikä tarvinnut lanka- ja puikkoarsenaalia mukaan, niin tää oli mulla matkaneuleena useammallakin pitkällä automatkalla.

IMG_2319-normal.jpg

En yleensä neulo lahjaksi, mutta kun olin tätä kymmenisen senttiä tehnyt, niin alkoi tuntua siltä, että haluaisin antaa tän valmistujaislahjaksi yhdelle tutulle. Huivi valmistui jo pari viikkoa sitten, mutta odotti päättelemistä aikansa. Nyt koitti lahjan toimittamisen aika, joten vihdoin ja viimein sain aikaiseksi sen päätellä, pingottaa ja kuvata. Puuvillalle tuo pingottaminen ei tee samanlaista ihmettä kuin villalle, mutta kyllä tästä silti tuli selvästi paremman näköinen pienellä pingotuksella. Nyt vaan toivon, että lahjan saaja tykkää! (ja ettei se käy täällä blogissa, koska lahja on vasta matkalla perille)

IMG_2317-normal.jpg

Pituutta huivilla on pari metriä, leveyttä joku parisenkymmentä senttiä varmaan. Ihan sattumalta tuon mun käyttämän langan tiheydeksi ilmoitettiin sama kuin ohjeessa, joten mulla oli silmukkamääräkin sitten ohjeen mukainen. Lanka meni tosi hyvin, ihan pikkupikku nöttönen jäi jälkelle. Tästä tulikin mukavat 146g miinusta lankalaihikseen. Ja yksi valmistunut KyJy-työ lisää. Väri näyttää sopivassa valossa hyvin tummalta viininpunaiselta, toisenlaisessa valossa taas melkein aniliininpunaiselta. Ihanan ylellisen näköistä ja tuntuista lankaa. Huivi oli tosiaan simppeli ja mukava tehdä. Just sopiva automatkaneule. Tykästyin tähän niin kovin, että harkitsen tekeväni toisenkin. Tai oikeastaan vähän erilaisen, mutta samalla idealla. Katsotaan, tuleeko siitä mitään :)

IMG_2321-normal.jpg

Ruisrouhe-huivi

koko: suurin piirtein 20cm * 2m

lanka: Sublime Egyptian Cotton, viininpunainen, 146g

puikot: 4mm pyörö

malli:  Ulla 3/11, suora linkki ohjeeseen vielä tässä: http://www.ullaneule.net/0311/ohjeet_ruisrouhe.html