Vietettiin viikko sitten sunnuntai-iltaa 7-vuotiaan esikoisen kanssa ommellen. Tässä lopputulos:

IMG_4483.jpg

Oli tarve tehdä itselle pienempi pesupussi, kun tää viime syksynä tehty on vähän liian iso. Tai siis, on juuri sopiva silloin, kun tarvii kuljettaa mukanaan kaikki mahdollinen shampoista alkaen, mutta aina ei tarvi. Tein siis toisen, pienen, jonne mahtuu välttämättömimmät yhden-kahden yön reissulle (esim. en ota silmämeikinpuhdistausainetta mukaan, vaan laitan sitä valmiiksi pariin vanulappuun ja ne minigrip-pussiin). Kooksi muistelen n. 20*10*5cm. Mitat määräytyi sen mukaan, että mahtuu hammasharja, kampa ja dödö. Kokeiltu ja käytössä hyväksi havaittu on pussukka.

Tytät ompeli nukelle tyynyn. Ideasta alkaen teki kaiken itse, mä ainoastaan pujotin langan neulansilmään ja vähän varmistelin sen päättelyjä. Kiva, että alkaa lapsi olla jo siinä iässä, että osaa ommella muutakin kuin myttyjä! :)

Tyynystä tuli hieno. Pussukasta tuli myös. Materiaalina vanha farkku, vuorina Antassusta saatu pilkkupuuvilla.

IMG_4481.jpg

Tarvetta oli myös parille synttärilahjalle, ja ajattelin tehdä myös itselleni uuden projektipussukan. Joten samalla leikkasin sitten kankaat kolmeen muuhunkin pussukkaan. Nämä seuraavat ovat lähdössä lahjoiksi. Molemmat ovat kooltaan n. 8*8*15cm.

IMG_4494.jpg

IMG_4492.jpg

Päälliskankaana tässä joku Eurokankaasta mukaan tarttunut verho-/sisustuskankaan pala, vuorina Antassusta saatua pilkkupuuvillaa.

IMG_4497.jpg

IMG_4499.jpg

IMG_4496.jpg

Sama tässäkin, joku Eurokankaan tilkkulaarista (niitä parin euron tilkkuja) löytynyt paksuhko kangas päällisenä, vuorina Antassun pilkkupuuvilla.

Nelikon viimeisenä valmistui itselle projektipussukka. Niille on nyt KyJy-aikaan kovasti tarvetta, kun on monta keskeneräistä työtä yhtä aikaa. Tästä tuli tällainen vaaleanpunainen unelma, vuorista ei ole kuvaa, mutta se on vaaleanpunaista valkopilkkuista kangasta. Kooltaan pussukka on suurin piirtein 10*10*20cm ja sinne mahtuu jo vähän perussukkaa isompikin työ, tai ainakin useampi kerä, jos moniväristä tekee. Tykkään kovasti tästäkin.

IMG_4509.jpg

IMG_4511.jpg

Jonkinlaisia pussukoita on jatkossakin luvassa, sillä meidän tytöt tilasivat itselleen uudet pesupussit. Tähän asti käytössä onkin ollut synnytyssairaalasta mukaan saadusta tuotenäytekassista tulleet pikkupussukat, joten oikein mielelläni ompelen lapsille jotkut kivemmat.

Ps. Jännä, miten vaikutti kuvanlaatuun, kun hoksasin ennen viimeisen pussukan valmistumista (ja kuvaamista) putsata kameran linssin :D Olinkin ihmetellyt, että mikä ihmeen sumu-efekti kamerassa on valittuna.