Meidän tytöt keksi tänään alkaa kangasaskarteluihin. Isompi halusi ommella, pienempi liimata kankaista pallon. Pienemmän hommat meni täysin pieleen ja hirveällä huudolla purettiin pettymystä. Ehdotin sille, että josko tekisi jotain muuta, mutta hän sisukkaana naisena päätti aloittaa alusta paremmalla kankaalla. Mulla on laatikollinen sekalaisia kankaanpaloja (sekä tilkkuja että vähän reilumman kokoisia, mistä en kuitenkaan mitään aio itse tehdä) ihan sitä varten, että lapset saa niitä vapaasti käyttää (käytän itsekin). Sieltä tytöt kaiveli sopivia, ja nuorempi sitten keksi, että hän haluaa tehdä itselleen käsinuken.

Kun liimattu pallokaan ei onnistunut, niin ehdotin, josko voitais käsinukkeasiassa vähän oikaista ja tehdä käsinukke vanhasta villasukasta. Toisesta jemmalaatikosta (missä on vanhoja vaatteita odottamassa muokkautumista joksikin muuksi) löytyi kahdet ehjät mutta rumat villasukat. Isompikin innostui ja pisti oman ompeluksensa odottamaan. Käsinuket siis askarreltiin. Ihan lasten ehdoilla ja toiveilla mentiin, tässä ei äidillä ollut mitään sanavaltaa, niin kuin ei kuulu lasten omissa jutuissa ollakaan.

IMG_5085.jpg

Isompi valitsi käsinukekseen jo pariin kertaan värjätyn, mutta taas uudelleen haalistuneen sukan. (Alun perin se oli keltaraidallinen). Juurikaan ei ekaluokkalainen apua kaivannut, vähän suulangan päättelyssä jeesasin.

IMG_5083.jpg

Viisivuotias tykästyi toissajouluiseen jämälankasukkaan. Pienemmälle ompelin silmät ja suun, kun innostus itse tekemiseen lopahti.

IMG_5086.jpg

Pienellä vaivalla valmistuivat. Kyllä taas tuli todistettua, että kierrättäminen kannattaa! Noitakaan villasukkia ei varmasti olisi kukaan halunnut käyttää, mutta kun ei niissä reikiäkään ollut, niin olin laittanut jemmaan sillä ajatuksella, että josko keppihevosen päiksi tms. tulisi käytettyä.

Pienimmäinen (2v) halusi tietysti myös askarrella ihan itse. Hän on kovasti innostunut leikkaamisesta ja liimaamisesta. Sen tuloksena syntyi ihan itse nämä taideteokset, joita nuori mies asiaankuuluvasti ihaili ja totesi: "olenpas minä taitava!" :)

IMG_5087.jpg