Saan mä sentään joskus jotain valmistakin. Jotain ihan pientä. Tässä tapauksessa pienet lapaset.

(Totta puhuakseni, saan mä välillä suurempaakin valmiiksi. Pojalle neulottu pusero valmistui pari viikkoa sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi ottaa siitä valokuvia...)

IMG_5390.jpg

Oltiin hiihtolomalla perheen kesken risteilyllä. Mukaan piti tietysti ottaa joku pieni ja helposti neulottava matkakäsityö. Mulla ei ollut mitään sopivaa sopivassa vaiheessa kesken, joten aloitin uuden. Nappasin matkaan vihreää merinovillaa (suunnilleen 7 veljeksen paksuista) ja pari seiskaveikan jämäkerää. Pojalla on ollut lapasvajetta, joten ajattelin hänelle tehdä lapaset. Sain risteilyn aikana tehtyä yhden lapasen, toisen tekemiseen menikin pidempi aika. Tein  tosin lapasta vaan lähinnä esikoisen lukuläksyjä kuunnellessa tai uimahallilla lasten uimakoulupuolituntisen aikaan.

IMG_5393.jpg

Niistä tuli mun mielestä ihan kivat ja söpöt. Valitettavasti suunniteltu käyttäjä ei ollut samaa mieltä. Vähän jo tekovaiheessa epäilin, että suostuukohan lapsi näitä pitämään, ja niinhän siinä kävi, ettei suostu. Hän on kovin herkkänahkainen, esim. pesusta tulleet vaatteet tuntuu pahalta päällä. Hirveästi ei kutise (eli lanka ei ole ongelma), mutta kovalta tuntuvat puhtaat vaatteet, saumat yms tuntuu pahalta. Ja kuten pelkäsin, niin kirjoneuleen taustalla kulkevat langanjuoksut oli tällä kertaa meidän 3-vuotiaalle liikaa.

Mutta ei se mitään, nämä menevät sitten ensi jouluna lahjaksi pienelle ihmiselle, jonka käteen varmasti vielä vuoden päästä mahtuvat. Ainut harmi on se, että mä en jostain syystä erityisemmin tykkää lapasten teosta, ja nyt mun pitää tehdä pojalle uudet. Onneksi nuo ovat kuitenkin nopeatekoisia. Täytynee ottaa lähiaikoina työn alle. Täksi talveksi en taida enää viitsiä, nämäkin oli tehty vähän reiluksi ensi talvea silmällä pitäen.

IMG_5394.jpg

Lapaset

koko: 3-4-vuotiaalle

lanka: mikälie merinovilla ja seiskaveikan jämiä, yht. 42g

puikot: 3½ sukkapuikot

malli: peruslapanen peukalokiilalla alhaalta ylöspäin