Ostin Eurokankaasta kettukangasta. Metrin. Meidän nuorimmainen oli kevätpipoa vailla (ihan oikeasti), ja ajattelin tehdä sille pipon. Mutta tytöt halusivat tietysti myös, isompi nyt varsinkin, kun kerran päiväkotikaverilla (sillä ihan parhaalla) oli samanlaisesta kankaasta pipo.

IMG_1127-normal.jpg

Nyt jos oikein tarkkaan laskee, voi huomata, että tuossa on enemmän kuin kolme pipoa. Tuli nimittäin pyyntö tehdä yhden ystävän läheiselle lapselle pipo myös. Ja kun vauhtiin pääsin, niin tein lopusta palasta myös pipot. Tarkkaan käytetty metri :) Kolme isompaa pipoa on n. 52cm päähän (meidän tytöille ja tilauspipo). Kolme pienempää n. 46cm päähän (meidän J, lasten serkku ja mun kaverin poika).

Noi pienet pipot tein kyllä siksikin, kun jäin vähän miettimään, että mikä olisi optimi pituus pienen pipossa, se kaava millä tein, ei tuntunut ihan parhaalta mahdolliselta noin pienelle. Niin piti kokeilla vähän eri pituuksia. Mutta tosiaan kaikille pipoille löytyi käyttäjä.

IMG_1131-normal.jpg

Lapset tykkäävät, ja niin äitikin. Toi kangas on ihanaa. Olisin ostanut sitä lisääkin, mutta kangaskaupassa ei ollut. Sen sijaan ostin sitten ohuen ohutta puuvillaa palasen, aion tehdä siitä itselleni kesämekon. Oon vaan niin onneton ompelija, että en ihan tiedä, mitä siitä tulee. Tai siis lähinnä tässä vaiheessa mietin, että tarvisko siinä olla vuori, kun se kangas on jotenkin niin ohut, ja myös että teenkö oman pään mukaan (jolloin lopputulos voi olla mitä vaan) vai kaivelenko jostain käsityölehdestä kaavat (jolloin lopputulos voi olla mitä vaan).