Mun pitäis tosiaan enemmän kuvata lasten askarteluja, siitä saa ainakin tähän haastekuukauteen mukavasti aiheita. Sillä askarteluja meillä todellakin syntyy. No, useimmiten tytöt askartelee omiaan, lopputuloksena lähinnä kasa silppua (valmis tuotos mukaan lukien). Mutta paljon kyllä tehdään yhdessäkin.

Eilen mun piti päällystää muutama tulitikkulaatikko. Tykkään postittaa myymäni silmukkamerkit ja korut kivasti pakattuna. Useimmiten joko pienessä paperipussissa tai tulitikkulaatikossa, toisinaan kylläkin ajanpuutteen vuoksi ihan vaan pienessä muovipussissa. Otin tytöt mukaan tulitikkulaatikkopuuhaan, ja molemmat koristelivatkin kaksi rasiaa. Toiset aarrerasioiksi itselleen, toiset serkkupojille lahjaksi.

Itse ehdin kuin ehdinkin siinä lasten auttamisen ohessa koristella kaksi rasiaa, muutaman tein sitten vielä illallla. Aika yksinkertaisia tällä kertaa, kovin monimutkaisiin ei lasten kanssa puuhastellessa riittänyt rahkeet, enkä toisaalta näe tarpeellisena ihan hirmu paljon käyttää aikaa noiden tekemiseen, kun ovat kuitenkin "pakkausmateriaalia".

IMG_0706-normal.jpg

Ylärivissä lasten tekemät (vasemmanpuoleiset 5-vuotiaan A:n, oikeanpuoleiset 3-vuotiaan H:n), alarivissä mun aikaansaannokset

Tämän päiväisistä askarteluista ei ole kuvia. Tytöt halusivat tehdä virpomisvitsoja. Pajunoksia oltiin jo valmiiksi kerätty, joten mikäpä siinä. Höyhenet, silkkipaperit ja muut tykötarpeet vaan esiin. Kun sitten sylittelin päiväuniltaan herännyttä nuorimmaista, A keksi alkaa silputa höyheniä. Ja sitten molemmat tytöt yhdessä puhalteli sitä höyhensilppua ympäri keittiötä. Aivan järkyttävä sotku! Ja hullun vaikeaa saada siivottua ne hituset. Onneksi oli imurointipäivä muutenkin, ja onneksi en ollut ehtinyt vielä imuroida. No, nyt on imuroitu, mutta silti niitä hitusia leijailee siellä täällä. Muun muassa vastaleivottujen sämpylöiden päällä... Argh.