Sen siskontytön lahjan kanssa kävi vähän nolosti. Oltiin tosiaan viime viikolla reissussa, ja mulla oli neule matkassa. Sainkin suloisen nuttusen melkein valmiiksi, ainut harmi vaan oli, kun jossain puolivälin tienoilla huomasin, että siitä ei todellakaan tule 68-senttinen (mekon kaveriksi), vaan pikemminkin sellainen vauvanukelle sopiva... En jaksanut tehdä sitä loppuun (teen kyllä jossain vaiheessa, saa meidän tytöt sitten uuden nukenvaatteen vaikka). No, näin aina toisinaan käy, kun ei jaksa mallitilkkuja neuloa, ja tekee omasta päästä.

Ajattelin, että teen sitten virkkaamalla boleron mekon kaveriksi. Joo ei, ei tullut siitäkään mitään. Se on sitten taas muuten perin juurin omituinen vaatekappale, menee varmaan nukenvaatteeksi, kunhan jaksan nähdä päättelemisen vaivan.

Mentiin perjantaina katsomaan vauvaa, ja mä edellisenä iltana reissusta tultua sitten ompelin mekkoa. Siitä tuli ihan ok, työn jälki nyt on mitä on, mutta ihan käyttökelpoinen. Perjantaina automatkalla ompelin vielä napit, joten siksi kuva on vaan äkkiä etupenkillä napattu (en vauvasen nähtyäni enää muistanut ottaa mekosta parempaa kuvaa siskon luona).

IMG_0858-normal.jpg

Koko on siis arviolta 68cm. Jotain melko ohutta puuvillaa kai tuo kangas, pari satiininauhaa helmassa ja valkoiset kukkanapit olalla. Mekko suljetaan neppareilla (oon maailman huonoin napinläpien tekijä, joten useimmiten hämään ja käytän neppareita) ja napit on vaan koristeena. Vaikka kuva on mitä on, voin vakuuttaa, että luonnossa tuo on aika suloinen. Eikä kaula-aukossa ole tuollaisia ryppyjä kuin kuvassa :)

Tänään meidän A pääsi ekaa kertaa elämässään päiväkotikaverin kaverisynttäreille. Synttärilahjaksi A oli valinnut "uimaribarbin" (mulla tuli niistä pikkupikku-bikineistä ja simpukkapääkoristeesta ehkä enemmän mieleen auringonottaja, mutta tokihan se on uimari, kun sillä on uikkarit!) ja tänään pikapikaa ennen synttäreitä ompelin barbille vielä kylpytakin ja pyyhkeen.

IMG_0961-normal.jpg

Siitä tuli ihan kiva. Hihat tein kolmeen kertaan, vasta kolmannet oli riittävän leveät, että sain ne käännettyä. Onhan tuo barbin vaatteiden tekeminen melkoista näpräämistä, mutta toisaalta tarvittavat kohdat ompelee nopeasti vaikka käsin (tässä tapauksessa hihat kiinni vaatteeseen ja hihansuiden käänteet) ja kaavojakaan ei liiemmin tarvitse, sen kun saksii menemään. Ja jos menee pieleen, niin eipä mennyt paljon kangasta hukkaan :)