Musta olisi kiva tehdä mahdollisimman paljon lahjoja itse. Synttärilahjoja olenkin usein pitkin vuotta onnistunut aika paljon tekemään. Yleensä joulun kanssa kuitenkin käy niin, että herään joululahjapohdintoihin siinä vaiheessa, kun on jo niin paljon kaikkea muutakin, että tiedän, etten ehdi tehdä mitään joululahjoja itse (paitsi kummeille tehdään lasten kanssa joka vuosi jotain).

Nyt olen kerrankin ajoissa. Eilen valmistui ensimmäinen joululahja joululle 2016! Vähän epäilen, että tässä vuoden aikana ehdin lahjan jo hukata, unohtaa, antaa jollekin muulle tai että ensi joulun alla tulen siihen tulokseen, että tää ei olekaan yhtään lahjan saajan tyyliä. Mutta ainakin on ajoissa aloitettu! :)

 

IMG_4982.jpg

Neuloin joulukalenterivaihdossa saaduista Big Fabeleista tuubihuivin. Pienet nöttöset jäi molemmista keristä jäljelle, melkein 200g siis tuohon meni. Ihan perus ainaoikeaa kahden kerroksen levyisillä raidoilla. Neuloin huivin tasona ja yhdistin sitten päät. Kuvissa meidän tyttöjen päällä, lapselle siis aika reilu, mutta aikuiselle tämä on tarkoitettukin.

Tämä oli kivan jouluinen neulottava väriensä puolesta. Ja Marianne-karkitkin tuli mieleen. Tykkään itse kovasti raikkaista perusväreistä, ja tästä tuli oikein mukava. Kiva aivoton välityö neuloa, teinkin tätä paljon samalla kun leikin 2-vuotiaan kanssa autoilla, kasasin palapeliä jne.

IMG_4985.jpg

Tuubihuivi

koko: kertaalleen aikuisen kaulan ympärille. Oliskohan ollut n. 30cm*70cm

lanka: Drops Big Fabel, 178g

puikot: 5mm pyörö -> olisi saanut olla vähän isompi puikko, niin olisi tullut taipuisampi neule

malli: omasta päästä neulottu