Tänään ajattelin näyttää, missä mä teen käsitöitä. Tai no, käsitöitä teen kyllä vähän missä sattuu. Neuleita olkkarin sohvalla/nojatuoleissa, helmitöitä ja muita pöytää vaativia askarteluja yleensä keittiön pöydällä. Vaikka mulla on ihan työpöytäkin. Koska työpöytä näyttää useimmiten tältä:

IMG_0653-normal.jpg

Meillä on vierashuone, jossa on varasängyn lisäksi iso pakastin, mun työpöytä (entinen ruokapöytä), ja sekalaisia laatikoita odottamassa jatkosijoitusta. Ylipäätään kaikenlaista, mitä lapsiperheessä kasaantuu, liian pieniä ja suuria vaatteita ym. Työpöydällekin kasaantuu yhtä ja toista. Työvälineitä, keskeneräisiä projekteja, lehtiä, jotka on menossa seuraavalle lukijalle, ja lisäksi lapset vie sinne kaikki rikki menneet lelut, kirjat ja vaatteet korjausta odottamaan (pakko myöntää, että toisinaan ne odottaa sitä korjausta aika kauan).

Aina toisinaan siivoan, ja silloin työpöytä näyttää tältä:

CIMG0948-normal.jpg

Lankoja mulla on muovilaatikoissa pöydän alla ja vähän muuallakin. Isot paperit ja pahvit on jättikokoisessa muovikassissa pöydän takana ja rullilla olevia papereita on yhden vaatekaapin nurkassa. Vierassängyn alla majailee tilkkulaatikko ja yksi laatikko, missä on jatkojalostusmielessä säästettyjä vanhoja vaatteita. Kaikki muut käsityökamppeet onkin sitten yhdessä kaapissa.

IMG_0655-normal.jpg

Kuten näkyy, kaappi on melko täynnä... Ylähyllyllä on kankaita ja muliinilankoja. Seuraavalla hyllyllä on lankoja, helmet, huovutusvillat, vanhoja valokuvia ja vähän sekalaista kampetta. Kolmannella hyllyllä on sielläkin lankaa ja lisäksi ompelutarvikkeita (neulat, kuminauhat jne), puikot ja koukut, langankerijä ja vyyhdinpuut, nauhoja ja vähän sekalaista roinaa sielläkin. Seuraavalla hyllyllä on napit, vetoketjut, ompelulangat, nauhoja ja iso laatikko täynnä askartelutarvikkeita (mm. kangas-, posliini- ja muut maalit, kirjansidontatarvikkeita, kaikenlaista askartelutilpehööriä). Toiseksi alimmaisella hyllyllä on iso laatikollinen papereita ja pahveja, helmienkudontakehys ja korissa kyniä, viivottimia, askarteluveitsiä yms. Jotain askartelumateriaaleja taitaa olla sielläkin takana. Ja alimmalla hyllyllä on sitten lasten käytössä olevat jutut (yhdessä käytetään melkein kaikkea, mutta alahyllyn tarvikkeet on sellaisia, mitä ne saa itse omin päin hakea ja käyttää) ja takana vielä vähän mun kamoja.

Ja nythän on niin, että mulla on edessä melkoinen haaste. Meidän esikoiselle on luvattu kesällä oma huone. Eli näille kaikille tavaroille täytyisi löytää uusi paikka... Voi jee. Langat aion laittaa sängynaluslaatikoihin (tiedän, että ne ei kaikki pariin sängynaluslaatikkoon mahdu, mutta se on silti tavoite). Jotain askartelutarvikkeita saan mahtumaan kirjahyllyihin, ja sitten ajattelin perata tän huoneen kaappien yläkaapit (niissä on tällä hetkellä vähän sitä sun tätä). Mutta silti tulee tiukkaa tekemään. Lasten askarteluihin tarkoitetut tavarat saa esikoinen säilyttää huoneessaan.

Vähän kauhistuttaa, kun toisaalta en haluisi hyvää tavaraa heittää vaan menemään. En toki aio ostaa tai muuten hankkia tavaraa lisääkään, mutta mulla on oikeasti tosi vähän sellaista, mitä en koskaan käyttäisi, joten ihan suin päin pois vaan en aio mitään heittää. Suunnitelmissa on kyllä käydä sekä tämän kaapin sisältö, että kaikki muut jemmat huolella läpi ja lajitella tavarat (mahdollisimman paljon annan lasten askarteluihin, ne ilahtuu ihan kaikesta). Ja jos vaan ennätän, niin järjestän kavereille jonkinlaisen askartelu- ja puuhapäivän loppukeväästä, jolloin pääsee kanssa kätevästi ylimääräisestä materiaalista eroon.