Mainitsinkin aiemmin, että lupasin tehdä mieheni siskolle ja tietysti myös hänen miehelleen häälahjaksi vieraskirjan. Häät juhlittiin viime lauantaina, ja vaikka onnistuinkin jättämään kirjan teon taas vähän viime tippaan, niin sain sen kuitenkin hyvin valmiiksi ja käyttöön.

IMG_4525.jpg

Mulle annettiin vapaat kädet kirjan ulkonäön suhteen. Vähän auki jäi, että oliko vieraskirja tarkoitettu lähinnä häihin vaiko myös myöhempään elämään vieraskirjaksi, mutta koska perinteisellä sidonnalla ei oikein kamalan ohuita kirjoja kannata tehdä (eivät aukea hyvin), niin lähdin sitten siitä ajatuksesta, että kirjaa voi käyttää vieraskirjana myöhemminkin.

Se määräsi aika paljon sitten myös ulkoasua, koska en halunnut tehdä kirjasta hää-teemaista. Päätin pysyä hyvin yksinkertaisessa ulkoasussa, koska uskon sen näyttävän hyvältä vielä pitkään. Vähemmän on enemmän jne.

Omasta mielestäni kirjasta tuli oikein tyylikäs. Koko on A5 pystyyn, ihan mukavuussyistä: kirjan sitominen on tolkuttoman hidasta puuhaa muutenkin, saati sitten jos tarvii alkaa jokaista sivua leikkaamaan jonkin kokoiseksi. Nyt selvisi papereita taittelemalla. Sivut ovat tavallista kopiopaperia, kansissa joku paksu käsintehty paperi (oli tosi paksua, vähän jännitin, että miten saan sen liimattua, mutta hyvin meni) ja samoin esilehtipaperi ynnä muut osat löytyi valmiina jemmasta. Paksuus ennen kansia oli aika tarkalleen 2cm.

IMG_4528.jpg

Toisessa kuvassa kannen väri on ehkä vähän oikeampi. Laitoin kapiteelinauhatkin päätyyn, jotta tuli viimeistellyn näköinen.

En kehdannut hääparilta kysyä, että pitivätkö kirjasta (tuskin ehtivät sitä siinä tohinassa ajatella), mutta itse olen tähän enemmän kuin tyytyväinen. Mitään hölmöjä mokiakaan ei tullut tehtyä (kannatti tehdä se harjoituskirja pitkän tauon jälkeen).