Kävin läpi lankavarastoani, tuossa ehkä kuukausi sitten. Poimin pikaisesti käytettävien "haluan näistä eroon" -laatikkoon Novitan Rosea kaksi marjapuuronpunaista ja kaksi vaaleanvihreää kerää. Olin ne joskus ostanut, ajatellen kai, että jos vaikka jotkut huivit niistä tekisin tms.

Pyörittelin niitä keriä siinä käsissäni ja mietin, että laitanko myyntiin vai teenkö niistä jotain. Ääneen pohdiskelin, että vitsit, kun kahdesta kerästä ei oikein saa edes puseroa, olisin voinut tehdä tytöille puserot niistä muuten. Meidän 5-vuotias A oli siinä lähellä, ja sillä oli tietysti heti ratkaisu valmiina: "äiti, tee niistä minulle raidallinen pusero! H saa sen kyllä sitten, kun se on minulle liian pieni."

CIMG2600-normal.jpg

No mikäpä siinä. En olisi itse noita värejä yhdistänyt toisiinsa (toi vihreä varsinkin on luonnossa aika paljon räikeämpi kuin kuvassa), mutta kun tytär pyysi, niin ei muuta kuin puikot kilisemään. Kovin kunnianhimoiseksi en alkanut, ihan omasta päästä aloin puseroa tehdä. Kun en jaksanut tehdä mallitilkkua, niin aloitin neulomisen hihasta (ranteesta ylöspäin), ei ole niin justiinsa alussa sen leveyden kanssa, lisäilin vaan silmukoita silloin tällöin ja jossain vaiheessa laskin vähän neuletiheyttä puseron vartalo-osaa ajatellen. A on onneksi tottunut kokeilemaan milloin mitäkin keskeneräisiä neuleita, joten aina välillä sovitettiin.

Vartalo-osuuden neuloin pyörönä kainaloihin saakka. Tein niin peruspuseron kuin voi, hihatkin sellaiset suorat ilman mitään pyöriötä (?). Sileää neuletta, kymmenen kerroksen raidoilla. Kaula-aukon halusin jättää leveäksi, ettei lanka ainakaan kutita kaulaa. Vähän turhankin leveä siitä tuli, mutta olkoon. Pusero on aika reilu muutenkin.

CIMG2596-normal.jpg

Tää eteni aika nopsasti. Helmasta kainaloihin neuloin viikossa (aika hyvin mulle), mutta sitten meidän nuorimmainen oppi konttaamaan. Nuoren herran kiinnostuksen kohteiden top kolmoseen kuuluu ehdottomasti lankakerä! Joten siihen loppui sitten neulominen lapsen hereilläoloaikana. Puseron yläosan neulominen ja viimeistelyt veivätkin sitten melkein kaksi viikkoa. Mutta nyt se on valmis, ja vaikka on aika iso ja epämääräinen (ja väritys tuo mulle mieleen oman lapsuuden 80- ja 90-lukujen taitteessa), niin A tykkää ihan tosi paljon. Miellyttää siis 5-vuotiaan käyttäjän silmää, se on tärkeintä. Ja kuten kuvista näkyy, on se kolmevuotiaan pikkusiskonkin päällä jo ollut :)

Mun neuleet on nykyään aika usein just tällaisia aivottomia tekeleitä. Mulla on tosi vähän neulomisaikaa (max tunti päivässä lasten nukahdettua, tosin siitäkin ajasta ison osan käytän roikkumalla netissä...) ja yritän usein neuloskella vähän siinä sivussa, kun lapset vaikka tekee jotain väritystehtäviä tms, mutta niissä tilanteissa ei voi tehdä mitään ajatusta vaativaa. Ja aina pitää olla mahdollista keskeyttää neule just heti, eikä sopivassa kohdassa, eikä ihan tiedä, milloin pääsee jatkamaan.

CIMG2599-normal.jpg

Pusero

koko: suunnilleen 120cm

lanka: Novita Rose, vähän alle 150g

puikot: 5mm

malli: peruspusero ilman mitään ohjetta