Blogimaailmassa taas kovasti kiertänyt Liebster Award -tunnustus on saapunut tännekin peräti kolmeen otteeseen.

Haasteen tarkoitus on lisätä vähemmän seurattujen blogien näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle ja säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

b65d5-liebster-award.jpg

Mullahan nyt riittää vastattavaa :) Ensimmäisenä sain jo yli kuukausi sitten tunnustuksen Mummo ja koira -blogista. Tässä vastaukseni niihin kysymyksiin

1. Neulotko, virkkaatko vai ompeletko mieluiten? Riippuu ihan tilanteesta. Mulla on neulomiskausia, ompelemiskausia, virkkauskausia, helmityökausia... Ja sitten on niitä kausia, kun teen kaikkea yhtä aikaa. Nyt on kesken yksi kirjansidonta, monta neuletta, pari virkkaustyötä ja muutama ompelus.

2. Paperinen lehti vai digilehti? Paperinen.

3. Kesässä parasta? En osaa tähän tyhjentävästi vastata. Ehkä kuuman päivän jälkeinen lempeän lämmin kesäilta (jos ei ole hyttysiä). Ja tuoreet marjat, kesäloma, lasten ilo yksinkertaisista asioista (kuten eilen vanhoista verhoista tehty kesämaja), kesämekot, lämpö (muttei kuumuus)...

4. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen? Siitä on niin kauan, etten enää oikein muista. Mutta varmaan se oli halu tallentaa itselle muistiin, mitä käsitöitä on tullut tehtyä. Mä teen kuitenkin aika paljon lahjaksi. Mulla oli kyllä päiväkirjablogi jo ennen tämän blogin syntyä (ensi viikolla on kymmenvuotispäivä!), mutta vastataan nyt näihin kysymyksiin tämän blogin näkökulmasta :)

5. Oletko urheiluhullu? En, kaikkea muuta. En urheile enkä seuraa sitä.

6. Osaatko tehdä kukkaseppeleen tai käpylehmän? Osaan molemmat.

7. Askarteletko? Askartelen, vaikka vähemmän nykyään kuin ennen. Tai no, nykyään askartelen kyllä aika paljon, mutta ne on enimmäkseen lasten kanssa askarteluja.

8. Oletko aiemmin vieraillut blogissani? Kyllä, Mummo ja koira on tuttu blogi :)

9. Elätkö unelmaasi vai unelmoitko elämääsi? Sekä että. Kyllä mun unelma on ollut saada mies, lapsia, talo ja kiva työ. Mutta kyllä mä myös unelmoin kovasti kaikenlaista, sekä enemmän että vähemmän tosissaan.

10. Oletko käynyt kesäteatterissa? Olen, mutta viime kerrasta on jo vuosia.

11. Pidätkö bloggaamisesta kesälomaa? En ainakaan tietoisella päätöksellä. Mä muutenkin bloggaan silloin kun itsestä hyvältä tuntuu, joten välillä voi tulla pitkäkin tauko, joskus taas postauksia tulee tiuhempaan tahtiin. Inhoan täytepostauksia, joten en itse tee sellaisia.

 

Toinen tunnustus tuli Pink&Punk -blogista. Tässä vastaukset niihin kysymyksiin.

1. Parasta bloggaamisessa? Vertaistuki ja vuorovaikutus muiden bloggaajien/lukijoiden kanssa. Ja myös se, että saa omat muistot talteen ja voi käydä kymmenen vuoden päästä katsomassa, että ai niin, teinpä tuollaisen.

2. Oletko koira- vai kissaihminen? Vai kenties jokin aivan muu...? En koira-, en kissa- enkä mikään muukaan eläinihminen. Eläimet on ihan ok, mutta itselleni en halua yhtään ainutta, enkä ole niistä ihmeemmin kiinnostunut.

3. Unelma-ammattisi lapsena/nuorena? Toteutuiko se? En muista, oliko mulla unelma-ammattia siinä vaiheessa lapsuutta, kun sitä nyt tosissaan olisi miettinyt. Ihan pikkulapsena suunnittelin kyllä ryhtyväni joko hammaslääkäriksi tai naispoliisiksi (pikkusiskosta piti tulla naisrosvo). Musta tuli opettaja, mutta en muista, että olisin suunnitellut opettajaksi ryhtymistä siinä vaiheessa, kun kaikki kaverit halusi opettajiksi :)

4. Paras ominaisuutesi? (luonteenpiirre, ulkoinen ylpeydenaihe) En osaa nimetä mitään parasta ominaisuutta. Osaisin kyllä luetella jokusen hyvän, mutta parasta en osaa valita :)

5. Minkä taidon haluaisit omata? Pidempi pinna olisi ainakin kiva :D

6. Mistä löydät/saat parhaiten inspiraatiota? Blogeista, Pinterestistä, facebookin käsityöryhmistä, lasten ideoista.

7. Mikä on parasta, mitä käsillä voi tehdä? Halata, silittää ja pitää toista kädestä kiinni.

8. Pidätkö sisustuksessa enemmän retrosta ja käytetystä vai modernista ja uudesta? Ihan mistä sattuu, tilanteen mukaan. Meillä ei näytä sisustuslehdeltä :)

9. 50-, 60-, 70-, 80-, 90- vai 2010-luku? Ja miksi? Tilannesidonnainen asia.

10. Ostatko useammin uutta ja edullista vai satsaatko pitkäkestoiseen hinnasta välittämättä? Riippuu taas täysin siitä, mitä olen ostamassa. Tilanteesta ja asiasta riippuen joko uutta tai käytettyä ja enemmän tai vähemmän satsaan. Tosin kotihoidontuella elellessä ei voi olla välittämättä hinnasta, missään asiassa.

11. Millainen on unelmiesi koti? Hmm... Mulla ei ole erityistä unelmakotia, mutta toivoisin kyllä, että nykyinen olisi pikkuisen isompi, koska haaveilen vielä yhdestä lapsesta. Unelmien koti on siisti, toimiva ja sopivan kokoinen.

 

Ja sitten tuli vielä haaste Kurjenmarjalta. Tässä siihen vastaukset:

1. Oletko tehnyt ja tykännyt tehdä käsitöitä jo lapsena? Joo, vaikka en tässä mittakaavassa. Mutta kyllä mä olen kotoa oppinut sen, että jos jotain kampetta tarvitaan, se tehdään itse. Lapsena äiti ompeli kaikki meidän vaatteet, paitsi alusvaatteita ja sukkia. Ulkohaalareista juhlamekkoihin, kaikki tehtiin itse.

2. Onko sinulla käsitöiden lisäksi muita luovia harrastuksia? Ei kovin luovia, harrastuksiksi voisi ehkä laskea nykyään lukemisen, opiskelun ja laulamisen. Nuorempana soitin pianoa (aika hyvin), mutta se on jäänyt.

3. Onko käsityöt sinulle harrastuksen lisäksi työ tai toivoisitko niiden olevan? Ei ole. Satunnaisesti myyn kyllä tuotoksiani, mutta enpä sitä missään nimessä työksi sanoisi, enkä haluakaan. Haluan käsitöiden tekemisen olevan kaikista suorituspaineista vapaa harrastus.

4. Kuka on "idolisi" käsityötaiteen saralla? Ei mulla ole varsinaista idolia, vaikka monia bloggareita kyllä ihailen.

5. Oletko luontoihminen? En. Onneksi parempi puolisko on, niin saa lapset hyviä luontokokemuksia. Kyllä mäkin olen lapsena metsässä ollut, mutta nykyään siinä suhteessa riittää mustikan ynnä muiden herkkujen poiminta.

6. Tunnetko luontoa (esim. eläin- ja kasvilajeja) hyvin? En todellakaan. Nyt lasten kasvamisen myötä olen vihdoin ymmärtänyt, mihin niitä koulun biologian tunneilla opeteltuja taitoja olisi elämässä tarvinnut. Tunnistan mä nyt sentään kotipihalla pyörivät elukat ja kasvit.

7. Opitko silmin, korvin vai käsin, eli lukemalla, kuuntelemalla vai tekemällä? Riippuu asiasta. Esim. uuden käsityötekniikan hahmotan parhaiten, kun joku näyttää. Neule- ja virkkuutöissä ymmärrän paremmin kaaviota kuin sanallista tekstiä. Mutta asioita opin parhaiten lukemalla.

8. Mikä on mielestäsi paras kahden värin väriyhdistelmä? Ei voi valita parasta :)

9. Suositko suomalaista? Mahdollisuuksien (lue: budjetin ja tarjonnan) mukaan kyllä.

10. Keittiösi tärkein väline? Mistä et luopuisi? No millä sitä nyt yhtä voisi valita...

11. Käytkö käsityötapaamisissa tai muissa vastaavissa "kokoontumisajoissa"? Jonkun kerran olen käynyt, ja ne on kyllä kivoja.

 

Ketään en aio haastaa, mutta jos nyt joku oikeasti jaksoi lukea tän loppuun asti, niin ota tunnustus itsellesi ja valitse ylläolevista mieleiset 11 kysymystä vastattavaksesi :)