Mun miehestä tuli eno ja lapset saivat uuden serkun pari päivää sitten. Tulokas tiedettiin jo etukäteen isokokoiseksi pojaksi. Luotan siihen, että kälyllä on nyt vähän muutakin puuhaa kuin seurata mun tekemisiä, ja esittelen pikkumiehelle menevän lahjan jo nyt, vaikka ei olla nuorta herraa vielä livenä tavattukaan.

CIMG2819-normal.jpg

Vauvan villatakki

koko: arviolta n. 60cm

lanka: Novitan Wool vaaleansinisenä, tummansinisenä ja valkoisena

puikot: 3mm

malli: omasta päästä

 

Neuletakki siis lähtee pikkumiehelle osana pakettia (on siinä vähän muutakin, mutta ei itsetehtyä -paitsi kortti). Onneksi en tehnyt ihan pikkuruista takkia, tuon pitäisi mahtua :) Tää on tosiaan ihan omasta päästä tehty, ja näyttää livenä tosi suloiselta. Ainut, mikä harmittaa, on noi napit. Niitä olisi ehdottomasti pitänyt olla kaksi vähemmän. Mutta se on myöhäistä huomata siinä vaiheessa, kun takki on nappeja vaille valmis... Olen neulonut nappilistat intarsiana, kun en tykkää jälkikäteen neulottavista kaitaleista.

Tän takin "suunnittelu" meni niin, että kaivelin sopivia lankoja jemmasta, ja aloin neuloa, ja ekan raidan kohdalla sitten mietin, että kuinkas leveää raitaa tekisinkään... Mutta hyvä tuli ihan mutu-tuntumallakin. Noi napit tosiaan vähän ärsyttää, mutta muuten tykkään. Toivottavasti käyttäjä (tai siis hänen vanhempansa) tykkäävät myös :)

CIMG2820-normal.jpg

Tässä kuvassa (vaikka kehno onkin) näkyy raidoitus ja värit vähän paremmin

Tää valmistui nappien ompelua lukuunottamatta viime vuoden puolella, joten en saa vielä Lankalaihikseen miinusgrammoja tästä. Muuten mun lankalaihduttaminen onkin saanut lentävän lähdön, olen nimittäin myynyt 100g lankaa ja antanut siskolleni 200g. Mutta toisaalta tiedän, että tuun ostamaankin lankaa tänä vuonna, joten oikeasti joudun vähentämään enemmän kuin sen kolme kiloa.

Tein lankalaihikseni etenemisen seurantaa helpottamaan (lähinnä itseäni varten) blogiin sivun, johon yritän muistaa kirjata kaikki tulevat langat kuin myös langankulutuksen. Mukavasti onkin muuten tullut porukkaa mukaan laihduttamaan, ja vielä mahtuu! Koko vuoden ajan voi tietysti tulla mukaan, mutta arvonta niin blogissa kuin facebookissakin järjestetään 15.1. Vielä siis ehtii siihenkin!