Tein hameen.

IMG_5494.jpg

Olette varmaan kuulleet tämän tarinan jo monta kertaa: ostin kankaan (Eurokankaan palalaarista, kuinkas muutenkaan) jo yli vuosi sitten. Ajattelin tehdä siitä itselleni talvihameen. En saanut aikaan. Tuli kevät. Ajattelin, että ehkä ensi talvea varten sitten. Tuli syksy. En saanut aikaan. Tuli talvi. Oli aikomuksia. Ostin vuorikankaankin. Tuli hiihtoloma. Otin kankaan esille. Kangas nökötti näkysällä kuukauden. En saanut aikaan.

Viime tiistaina sain yllättäen vajaan tunnin yksin kotona -aikaa. Ajattelin, että josko tuon kankaan leikkaisin, ehkä ehtii vielä kerran tai pari tänä "talvena" käyttää. Ihan valmiiksi en siinä tunnissa saanut, mutta tein sitten illalla viimeiset saumat. Ja no, seuraavana aamuna ennen töihin lähtöä totesin peilin edessä, että liian leveä on ja kavensin vielä pari senttiä molemmista reunoista.

Mutta että yli vuosi piti taas hautoa reilun tunnin työtä.

IMG_5521.jpg

Se on ihana (paljon ihanampi kuin kuvissa. Ne on taas mitä on). Materiaali on paksunpuoleista villakangasta, laitoin alle vuorin. Mitään kaavaa en käyttänyt. Tai siis käytin, asettelin kankaan päälle yhden sopivan hameen ja leikkasin mutu-tuntumalla "ehkä vähän leveämpi ja pidempi"-ajatuksella kankaat. Toisessa sivussa on piilovetoketju (kannatti tilata vahingossa ne 40 piilovetskaria puoli-ilmaiseksi Kiinasta, nyt parin vuoden hilloamisen jälkeen tuli jo yhdelle käyttöä!). Jotakuinkin polvimittainen ja vähän levenevä malli. Tykkään ihan hirmu paljon. Toi kangas on niin huippu!

Seuraavaksi meen etsimään Eurokankaan palalaarista kesähamekankaita. Tarvitsisin pari kesähametta vuodelle 2019 :D