Tiedättekö, miten sitä joskus jo neuletta aloittaessaan tietää, että lanka ei ihan riitä. Arvelee, että riittää melkein.

Se vähän ärsyttää, mutta kun ei pääse lankakauppaan, niin päättää kuitenkin neuloa niin pitkälle kuin langalla pääsee, jääköön työ sitten odottamaan.

Sitten käy ilmi, että neuleen voisi toimittaa saajalle suoraan käteen, jos saisi se ajoissa valmiiksi. Koska lankakauppaan ei edelleenkään pääse, päättää neuloa niin pitkälle kuin lankaa riittää ja keksiä sitten jonkinlaisen patenttiratkaisun.

Siinä sitä sitten neuloo, kunnes sekä neuleen että langan loppu alkaa lähestyä.

Eikä tarvitsekaan mitään patenttiratkaisuja. Koska lanka riittää! Ja sitä jää ylikin!

IMG_3328.jpg

tämän verran jäi yli.

Joopa joo. Kävi ilmi, että siskolla oli tasan yhdet ehjät villasukat. Asialle täytyy tietysti tehdä jotain, joten laitoin villasukat puikoille. Arvelin, että musta Salla ei ihan riitä, mutta päätin tosiaan neuloa niin pitkälle kuin ehdin. Sisko on tulossa kylään parin päivän päästä, mutta ajattelin keksiä jotain, että saisin sukat siskon mukaan valmiina. Sen verran piti toisessa sukassa joustaa, että tein loppuun yhden kerroksen vähemmän mustalla kuin toiseen, mutta sitä ei valmiista sukista huomaa. Ja kuten kuvasta näkyy, lankakin riitti sitten justiinsa.

Tykkään sukista kovasti, tein samalla idealla kuin nämä leveäraitaiset sukat, eri väriyhdistelmällä vaan. Tykkään enemmän siitä, että on tuo kantapää raitavärillä tehty (edellisissä oli musta). Toivottavasti siskokin tykkää :)

Näistä voin melko varmaksi sanoa, että on vuoden viimeinen valmistunut käsityö. Meillä on nyt lapset toimitettu mummilaan, raketteja ostettu, munkkeja paistettu (kyllä, uudenvuodenmunkit!) ja vieraita odotellaan. Aikuisten uusi vuosi on tarkoitus viettää syöden, lautapelejä pelaten, raketteja ampuen ja hyvästä seurasta nauttien. Saatan siinä muiden puuhien ohella neuloskella jokusen kerroksen, mutta melko varmaksi voin luvata, että mitään ei enää tämän vuoden puolella tule valmiiksi asti.

Hyvää uutta vuotta!

IMG_3330.jpg

Leveäraitaiset sukat

koko: n. 37

lanka: 7 veljestä ja Teetee Salla, yhteensä 93g

puikot: 3,5mm

malli:  perussukka kärjestä alkaen vahvistetulla kantapäällä