Hamstrasin kesällä alennuksesta Novitan Crystalia puoli kiloa, sillä ajatuksella, että saan itselleni täksi talveksi pipon ja kaulaliinan. Pipon tein jo alkusyksystä. Ihan peruspipon ilman mitään sen kummempaa. Kaksi kerää meni pipoon lankaa ja kolme jäi kaulaliinaa odottamaan. Pipo on mukavan paksu ja lämmin, mutta tuuli siitä kyllä käy armotta läpi. Mulla on siihen ommeltuna vuori, mutta en ole saanut aikaiseksi kiinnittää sitä pipoon. Neuloin pipon kympin puikoilla, ja en kyllä oikein tykkää niin isoista puikoista. Ei sitten ihmeemmin huvittanut alkaa sitä huivia tekemään, koska olin siihen varannut puikot kokoa 12... 

crystalhuivi2-normal.jpg

Nyt ajattelin ovelana vauhdittaa lankalaihista neulomalla jotain paksusta langasta :) Paksut puikot käteen, peruspatenttia (oon jostain syystä nyt kovasti tykästynyt patenttiin), 300g lankaa ja muutama ilta. Tämä valmistui nopeasti ja oli kätevä neuloa ihan kaikkea muuta tehdessä (siis esim. lautapelejä pelatessa), koska ei todellakaan tarvinnut uhrata neuleelle ajatustakaan. Kaikki kolmesataa grammaa meni, huivilla on pituutta reilut pari metriä. Ompelin toiseen reunaan puisen napin, jotta saan huivin pysymään ylös kieputettuna. Se ei siis ole tuubihuivi, vaikka vähän sellaista imitoi :)

Tuo on kyllä melkoisen paksu ja muhkea, joten muuten kuin ihan kovimmilla pakkasilla ei ehkä tee mieli kieputtaa koko viritystä kaulan ympärille. Mutta näissä -25 lukemissa on ihan kiva, että saa huivin kunnolla lämmittämään. Tykkään siis tosi kovasti tuosta nappiviritelmästä, se ikään kuin tekee peruskaulaliinasta vähän monikäyttöisemmän.

crystalhuivi-normal.jpg

Sitten syy siihen, että halusin lankalaihista vauhdittaa... Lähikaupungin lankakauppa lopetti, ja en voinut vastustaa kiusausta käydä loppuunmyynnissä. Loppuunmyynti oli kahtena päivänä (tai ehkä oli aiemmin jo jotain ollut, mutta käsittääkseni se varsinainen loppuunmyynti oli kaksi päivää) ja olin toisena päivänä paikalla kymmenisen minuuttia avaamisajan jälkeen. Paikka oli kuin nuijalla lyöty, kuten arvata saattaa :) Menin kauppaan siitä toivossa, että siellä olisi muutama kerä Lanettia, ihan missä värissä vaan, koska tykkään tehdä Lanettista vauvan neuleita, ja kyllä muutakin. Onnistuin kuin onnistuinkin nappaamaan viimeiset neljä kerää Lanettia. Tykkään tuosta keltaisesta väristä kovasti! Ostin sitten eräs vauvaneule mielessäni myös kolme kerää MiniDuettia. Onneksi hyllyt alkoivat olla jo aika tyhjänä, ja onnistuin poistumaan kaupasta enempiä lankoja ostelematta. Kuvassa näkyvät Säde-kerät poimin mukaani ihan ruokakauppareissulla, kun molemmat tytöt olivat kovin kateellisia äidin "timanttipiposta". Mulla ei ollut ollenkaan jemmassa paljettilankaa, joten ihan oli pakko (!!) sitä sitten ostaa, että saan tehtyä tyttärille omat timanttipipot :) Eli 450g tuli nyt sitten hankittua lankaa.

(se on muuten jännä, miten usein oikeasti käy niin, että melkoisista lankavarastoista huolimatta ei vaan ole itsellä sellaista lankaa, mitä sattuisi tarvitsemaan...)

IMG_0009-normal.jpg