Ryhdyin viime syksynä neulomaan lahjaksi saamastani lievästi mielenkiintoisen näköisestä sukkalangasta villasukkia siskolleni synttärilahjaksi (kerrankin ajoissa, sillä sisko on syntynyt tammikuun alussa). Sain toisen sukan valmiiksi Sukkasadon aikaan, mutta siitä tuli niin kaamean ruma, että kesti monta kuukautta ennen kuin sain pakotettua itseni tekemään sille parin. Arvelin, että siskoni ei mitenkään erityisesti ilahtuisi niistä sukista, koska ne on mun mielestä järkyttävän rumat.

Ryhdyin sitten pari päivää siskon synttäreiden jälkeen neulomaan Mozart Colorista Kiriä hänelle lahjaksi. Mulla on kolme kerää sitä lankaa, ja se on kerällä tosi kaunista. Mutta voi, lanka muodostaa huivissa kummallisia läiskiä, eikä ole kovi nättiä sekään. Yksi ystävä sai sitten pojan tuossa (A:n jälkeen meidän tuttavapiiriin on syntynyt vissiin yhdeksän lasta, joista vain yksi on ollut tyttö!) ja jätin huivin olemaan ja rupesin neulomaan vauvalle vaatetta.

Eilen sisko kävi kylässä ja selvitin koko synttärilahjaepisodin: ekasta lahjasta tuli ruma, toinen on kesken ja siitäkin tulee ruma... Sisko katseli sukkia ja tuumi, että kyllä niitä ihan voi käyttää. Sitten se katseli huivin alkua ja tuumi, että onpa kaunis. Jee! En tiedä oliko hän tosissaan vai kohtelias ja kiltti, mutta saipa nyt sitten sukat mukaansa, ja lupasin neuloa huivin myös valmiiksi asti :)

 

Villasukat

koko: suurin piirtein 37

lanka: Flotte Socke (75% villaa, 25% polyamidia)

puikot: 2,5mm

malli: perusperussukka vahvistamattomalla peruskantapäällä

 

Ihan rehellisesti sanottuna, en ymmärrä kenen aivoista tuollainen raidoitus on lähtöisin. Kyseinen henkilö ei ole kyllä työpaikkaansa ansainnut! Mutta sukat on kivan tuntuiset jalassa kuitenkin, jotain hyvääkin... :)