IMG_2975.jpg

Neuloin huivin.

Ajatus oli alun perin ihan vaan päästä eroon pipoista ja tytöille neulotuista boleroista yli jääneistä Säteen jämistä. Ajattelin, että neulon niistä niin ison tuubihuivin kuin sattuu tulemaan, mutta kyllä siinä kävi niin, että harmaata Sädettä jäi vielä suunnilleen kerän verran yli.

IMG_2984.jpg

Halusin neuloa huivin vaakasuunnassa. Raivostuttava homma oli kyllä luoda kolmisensataa silmukkaa, mutta kun pelkkää ainaoikeaa oli luvassa, niin eipä ollut niin justiinsa silmukoiden laskemisen kanssa. Ekat kerrokset tuntui, että tää ei etene ollenkaan. Ajattelin, että neulon tätä vielä kymmenen vuoden päästäkin, kun tuntui niin tylsältä. Sitten päätin alkaa raidoittaa huivia niin, että pikku hiljaa vaaleanpunainen saa enemmän alaa (eka ajatus oli ihan satunnaisesti heitellä vaaleanpunaisia raitoja harmaan sekaan). Siitä tuli vähän intoa, kun teki mieli aina neuloa ainakin tämä raita loppuun... Loppujen lopuksi tämä melkein ikuisuusprojektiksi kuvittelemani huivi valmistuikin paljon nopeammin. Vaikka oli tää tekeillä yli kuukauden kuitenkin.

IMG_2978.jpg

Huivissa on siis neulottu ihan vaan ainaoikeaa. Leveys oli 160cm ja korkeus vähän alle 30cm. En neulonut suoraan tuubiksi, koska ainaoikeaa nyt ei vaan kannata neuloa pyörönä :) Eli huivissa on sauma, mutta ei se pahemmin pistä silmään. Mietin pitkään, että yhdistänkö päät suoraan vai käännänkö silleen Möbius-nauhan tyyliin, mutta kyllä mä nyt kuitenkin päädyin suoraan ne ompelemaan toisiinsa. Tuossa ylläolevassa kuvassa huivi on nurja puoli päällepäin, näyttää kivalta niinkin. Vaikka siis eihän tuossa isoa eroa ole, kun on sitä ainaoikeaa (senpä takia ainaoikea sopiikin mun mielestä erinomaisen hyvin tuubihuiviin, jossa se nurja puoli näkyy suunnilleen yhtä paljon kuin oikeakin).

Olin alun perin ajatellut tämän antaa jollekin lahjaksi, mutta päätinkin pitää itse. On niin kiva :) Meidän eskarilainen halusi ottaa kuvat, missä mulla on huivi kaulassa, joten kiitos hänelle niistä :) Ja lankalaihiskin eteni tän myötä mukavasti!

IMG_2981.jpg

Tuubihuivi

koko: n. 160cm x 30cm

lanka: Novita Säde harmaa ja vaaleanpunainen, yhteensä n. 150g

puikot:  4mm

malli:  ainaoikeaa koko ajan.