Mulla oli töissä neuleena vauvan villatakki. En yleensä ehdi töissä neuloa, mutta nyt osui kevään viimeisiin päiviin useita sijaistunteja luokissa, joissa en oikein voinut tehdä mitään, ja oppilaat katsoivat elokuvaa tms, joten aikaa töissä neulomiselle olikin yllättävän paljon.

Halusin tehdä villatakin työkaverini tulevalle vauvalle (tuntui jotenkin soveliaalta, että töissä neulottu asia menee lahjaksi työkaverille), ja aikataulu määräytyi sen mukaan, että tämän lukuvuoden puolella piti päästä lahja toimittamaan perille.

Yllättävän nopeasti se valmistui. Vaan kuinkas kävikään... Olin tehnyt jonkun muinaisen ohjeen mukaan (vaikka yleensä en tee ohjeella oikeastaan mitään muuta kuin pitsihuiveja), ja muistelin, että mun käsiala Woolissa natsaisi aika hyvin vyötteen ilmoittamaan.

Joo ei. Vartalokappaleesta tuli todella leveä. Vauvan villatakissa toki saa väljyyttä ollakin, mutta se oli silti suorastaan älyttömän leveä. Eipä sitten tullut mieleen mittailla kesken neulomisen... (ja joo, mallitilkku, mallitilkku...)

Aikaa oli kolme päivää, ja ajattelin, että en kyllä pura, en ehdi tehdä uutta, ja keksin kyllä jonkun muun konstin. Joten päätinpä sitten kaventaa ompelukoneella. Sitä metodia olen ihan menestyksekkäästi käyttänyt sileää neuletta oleviin vaatteisiin jokusen kerran. Tällä kertaahan olin tehnyt ainaoikeaa.

Joku siellä ruudun toisella puolella varmaan repii hiuksia päästään tässä kohdassa.

IMG_5808.jpg

Varoittava esimerkki. Älä siksakkaa ainaoikeaa.

IMG_5807.jpg

Varoittava esimerkki, osa kaksi: jos nyt olet mennyt siksakkaamaan ainaoikeaa, niin älä nyt ainakaan ompele ompelukoneella vaatteen sivusaumaa.

Niinhän siinä tosiaan sitten kävi, että mulla oli lopulta täysin käyttökelvottomat vartalokappaleet (olin siis neulonut yhtenäisenä, mutta jouduin sitten kavennusoperaation yhteydessä pilkkomaan useaksi kappaleeksi), joita en voinut edes purkaa.

Onneksi lankaa oli vielä jäljellä ja aikaakin se kolme päivää. Ehdin neuloa uuden vartalo-osan ja opin tästä jotain :D

IMG_5786.jpg

Lopulta neuletakista tuli oikein söpö ja juuri sellainen kuin halusinkin (kun ymmärsin tehdä oman pään mukaan ja unohtaa ohjeen). Napeiksi valikoin söpöt kärpässieninapit. Neuletakki on suunnilleen 60-senttinen, ja sopii mukavasti sekä tytölle että pojalle (vaikka tiedänkin, kumpaa odotellaan). Ehdin toimittaa sen ajallaan ja saaja tykkäsi kovin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin.

IMG_5785.jpg

Vauvan villatakki

koko: n. 60cm

lanka: Novita Wool

puikot: 3mm

malli: omasta päästä

 

ps. Jos jotakuta kiinnostaa: pilalle menneet vartalo-osat päätynevät feikki-ampiaispesien täytteeksi. Hyötykäyttöön siis :)