Tein mekon. Taas.

Uskomatonta, mutta totta: tällä kertaa kangas ehti marinoitua vaan ehkä viikon verran!

IMG_5677_2.jpg

Mä en ole vielä keksinyt, miten saisin asiallisia kuvia itseni päällä olevista vaatteista. Mies räpsii kyllä pyynnöstä valokuvia, mutta se ei osaa sitäkään vähää valokuvata, mitä mä. (Enkä muistanut tietenkään säätää sille valmiiksi asetuksia, vaan tässä oli joku pilvinen päivä -asetus päällä ja väri ei ole ollenkaan oikea). No nää on nyt taas tämmöisiä...

Tämä oli sellainen kaavantestausmekko. Ihastuin Jyväskylän kangaskaupan nettikaupassa ihanaan trikooseen, ja halusin siitä mekon. Olin jo malliakin (SK 2/2015) katsellut sillä mielellä, että siitä voisi saada kivan työmekon (tästä olikin puhetta videolla). Mulle kuitenkin harvoin kaavat sopii sellaisenaan, joten ajattelin, että teen jostain perustrikoosta ekan version, mitä voin sitten parannella.

IMG_5687.jpg

No. Siitä tuli sopiva. Harvinaista, ettei tarvinnut ottaa mistään sisään ja olka-rinnanalus -mittakin oli sopiva (yleensä ei ikinä ole). Mutta näyttää yöpaidalta. Onneksi keksin kokeilla vyön kanssa. Mietin myös, että olisiko aavistuksen kapeampi hyvä? Luulen, että aavistuksen kapeampi ja lyhyempi helma näyttäisi paremmalta, mutta toisaalta tässä oli nyt kyllä hyvä liikkua ja istuessa ei helma noussut liian korkealle.

Muuten seurasin aika kiltisti ohjetta, mutta pääntien kokeilin huolitella muotokaitaleella. Tuli itseasiassa yllättävän siisti. Noissa kuvissa mekkoa ei ole vielä silitetty (hmm, sekin olisi tietysti viisasta tehdä, ennen kuin pistää miehen räpsäisemään ne kuvat), mutta silityksen jälkeen pääntie asettui tosiaan ihan nätisti. Ja ompelujärjestyksestä mulla on vähän omat mielipiteet. Tykkään ommella niin, että ensin hartiat ja pääntie, sitten hihojen käänteet, hihat kiinni vartalo-osaan ja sitten kerralla sivusaumat hihansuusta helmaan. Lopuksi helman käänne. Jotenkin mä vaan saan niin parhaiten hihan osumaan kohdilleen.

IMG_5675.jpg

Vyön kanssa siitä tuli kiva. Just hyvä ja sopiva työmekko. Trikoo ei ole kovin ohutta, joten tämä menee sellaisesta vähän asiallisemmasta mekosta, ja on varmasti kiva syksymmällä myös sukkisten kanssa. Tänään oli jo töissä tällaisenaan, ja tykkäsin.

WP_20160522_15_01_33_Pro%20%282%29.jpg

Tässä kuvassa mekon väri on ehkä paremmin kohdallaan kuin noissa muissa.

Seuraavaan mekkoon leikkasin jo kankaat. Saa nähdä, milloin on aikaa ommella se kasaan.