IMG_0647-normal.jpg

Nyt saa mun puolesta siskon tuorein tulokas syntyä, jos on syntyäkseen.

Kysyin siskolta, et mitä tekisin vauvalle lahjaksi. Jotain halusin itse tehdä, mutta siskolla on jo kaksi poikaa ennestään ja tämä kolmaskin on todennäköisesti poika, joten en halunnut tehdä kolmatta vaaleansinistä pientä neuletakkia tms. Villavaatteita on kuulemma jo tarpeeksi, mutta sisko toivoi jotain sisävaatetta, eikä ihan pienimmässä koossa.

Mulla oli alun perin ajatus tehdä joku vähän hienompi pusero. Suunnittelin yksiväristä palmikkopuseroa tms, mutta eihän mulla (siitä vähintään riittävän isosta lankajemmasta huolimatta) ollut mitään vauvan vaatteisiin sopivaa lankaa tarpeeksi yhdessä värissä. Näistä tammikuussa ostetuista Mini Duetteista teki mieli tehdä jotain, ja päädyin sitten tällaiseen raitapaitaan.

Täytyy muuten sanoa, että ihastuin tuohon lankaan ihan täysillä! Se oli mukava neuloa ja hirmu pehmeän ja lämpimän tuntuinen. Jos olis rahaa ja en olis lankalaihiksella, niin ostaisin jemmaan Mini Duettia kyllä iiison kasan... :)

IMG_0649-normal.jpg

Mitään ohjettahan mulla ei taaskaan ollut. Katsoin vähän mittoja jostain 70-senttisestä puserosta, ja sen mukaan mentiin. Neuloin puseron helman ensin pyörönä kainaloon saakka, sitten hihat saman pituisiksi. Olin varautunut siihen, että joudun yläosaa purkamaan, jos teen raglankavennukset liian harvaan/tiuhaan tms, mutta se menikin kerralla nappiin.  Kaula-aukon joustimen jätin auki ja laitoin siihen napin, niin on päälle vähän enemmän tilaa. Puseron koko on varmaankin suunnilleen se 70-senttinen, sillä tuo nukke käyttää 60-senttisiä vaatteita ja pusero on sille liian iso.

Kaula-aukko näyttää kuvissa vähän hölmöltä, mutta testasin meidän 1-vuotiaalle (lähinnä pään mahtumista, muuten sille ei kyllä kannata edes yrittää noin pientä puseroa sulloa päälle) ja se tuntui kyllä asettuvan ihan hyvin. Toivottavasti sopii käyttäjälle :)

Ihan kiva siitä tuli. Tykkään.

IMG_0644-normal.jpg

Pienen pojan raitapaita

koko: arviolta 70cm

lanka: Sandnes Mini Duett, 82g

puikot: joustimissa 2mm, sileässä 2,5mm

malli: omasta päästä