Edellisen postauksen kommenteissa Wiiks arveli, että neulomisinnon palauttamisessa voisi olla hyötyä jonkinlaisesta haasteesta. Olen helposti innostuvaa tyyppiä, ja öisin nuorimmaisen (aina vaan) valvottaessa sitä saa kaikenlaisia ideoita, joten tässä tulee: Noppahaaste!

(Joku vaihtokin olisi kiva, mutta en oikein ole vielä keksinyt siihen ideaa. Saa ehdotella hyviä vaihtoideoita, järkkään kyllä ihan mielelläni!)

Noppahaasteeseen tarvitset avointa mieltä ja luovuutta. Välinepuolella tarvitset kaksi arpakuutiota (tai voit myös heittää yhtä kuutiota useamman kerran), sekä tietysti lankaa, puikot jne mitä nyt neuloessa tarvii. Jos noppa ei anna mieleistä tulosta, saatat ehkä tarvita suklaata tai muuta tunteita tasapainottavaa luontaistuotetta.

Idea on seuraava: arvo nopilla neuleellesi ominaisuudet. Sitten vaan alat neuloa. Yksinkertaista, eikö!

Ensin arvotaan neuleelle väri. Sovitaan, että monivärisiäkin saa tehdä (ja jos kirjoneulenakki napsahtaa, niin melkeinpä täytyy), mutta ainakin noppien antamaa väriä pitää neuleesta löytyä. Heitä siis kahta noppaa (tai yhtä noppaa kahdesti) ja laske silmäluvut yhteen, niin saat neuleellesi värin. Tai jos tekee mielesi tehdä useampiväristä, niin voit toki heittää nopalla useammankin värin.

2 = valkoinen, 3 = musta, 4 = ruskea, 5 = vihreä, 6 = oranssi, 7 = punainen, 8 = sininen, 9 = keltainen, 10 = violetti, 11 = harmaa, 12 = kirjava

 

Värin selvittyä pääset arpomaan elementin, joka työstäsi pitää löytyä. Muutakin saa toki olla (ei tarvi vaikkapa pelkkää ainaoikeaa neuloa), mutta ainakin noppien antama elementti. Taas kaksi heittoa ja silmäluvut yhteen.

2 = sileää neuletta, 3 = joustinneuletta, 4 = ainaoikeaa, 5 = helmineuletta, 6 = kirjoneuletta, 7 = pitsiä, 8 = palmikko, 9 = oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehty kuvio, 10 = silmukoita jäljentämällä tehty kuvio, 11 = lyhennetyt kerrokset, 12 = intarsianeuletta

Onko liian vaikeaa? Itse saa siis päättää kaiken muun. Materiaali saa olla mikä vaan, saat neuloa mitä tykkäät (lapaset, pipon, sukat, torkkupeiton tai vaikka tiskirätin, ihan mitä tykkäät), saa käyttää valmista ohjetta tai tehdä omasta päästä. Ihan vapaasti :)

Aikatauluakaan varsinaisesti ole, mutta joskus toukokuussa voisin kasailla jonkinlaista yhteenvetopostausta aikaansaannoksista. Joten linkittäkää tänne sitten valmiita tuotoksia.

Mulle noppa antoi yhdistelmän 9 ja 8, eli keltaista palmikkoneuletta pitäisi alkaa suunnitella. Katsotaan, mitä keksin :)

Kuka lähtee mukaan?