"Tänä vuonna Suomen kesä osui lauantaille" oli eräs entinen työkaverini kommentoinut Facebookissa. Niinpä, eilen lauantaina oli täällä tämän kesän toistaiseksi ainut oikeasti lämmin päivä, vaikka ei hellerajoja vielä ylitettykään (tänään taas satoi ja oli kylmä). Meillä juhlittiin esikoisen seitsemänvuotissynttäreitä, mutta arvatkaapa, mitä tein kesäpäivän iltana?

Tietysti valokuvasin villasukkia :)

IMG_4156.jpg

Aloitin nämä sukat jo joskus talvella. Teki mieli tehdä hyvin rauhallissävyiset raitasukat, joissa on yksi yksittäinen raita piristämässä. Päädyin tällaiseen väriyhdistelmään. Harmaa ja sininen lanka on Fabelia, keltainen piristeraita Lanettia. Lanett on sataprosenttista villaa, ja tuskin kovin hyvin sukissa kestää, mutta se sattui olemaan ainut sopivan paksuinen keltainen lanka jemmassani, niin päätin ottaa sen riskin, että joudun keltaisia raitoja paikkailemaan. Hetken mielijohteesta laitoin keltaiset raidat sukissa eri kohtiin, tykkään siitä. Tosin mietin tässä juuri näitä kuvia katsoessa, että voisin tehdä toiset samanlaiset (ehkä eri väreillä), joihin laittaisin huomioraidan vaan toiseen sukkaan. Ehkä joskus...

On kyllä kivat sukat, pidän näistä tosi kovasti!

Ja vielä vinkki, jos joku kaipaa neulomisinspiraatiota, lankalaihiksen vauhditusta, tai haluaa haastaa itsensä: juhannuksena starttaa Löysäpipoisten neulojien KyJy (Kesäyöstä Jouluyöhön) -haaste, jossa on tarkoituksena neuloa 20 neuletta juhannuksen ja joulun välisenä aikana. Tarkemmat ohjeet löytyy tuolta facebook-ryhmästä, ja ilmoittautua (liittymällä ryhmään) voi siihen asti, kunnes haaste alkaa, eli 20.6. klo 00. Itse liityin ryhmään viimevuotisen KyJyn innoittamana, mutta vähän vielä pohdin, aloitanko sittenkään. Mulla kun on luvassa syksyllä töiden aloitus ja opiskelut (normaalin lapsiperhearjen lisäksi), ja käsityörintamalla olen luvannut mm. sitoa vieraskirjan kälylle ja hänen miehelleen häälahjaksi, ja lisäksi pitäisi ommella meille kotiin viiteen ikkunaan verhot ym "pakollisia" käsitöitä. Ehkä katson, saanko kaikki työt aloitettua määräajassa. Saa nyt nähdä.

IMG_4162.jpg

Villasukat

koko: 36

lanka:  Drops fabel sininen ja harmaa, Sandnes Lanett keltainen, kokonaiskulutus 55g

puikot: 2,5mm

malli: perussukka kärjestä alkaen perinteisellä kantapäällä