Viikko sitten tuli yhtäkkiä sellainen olo, että tekisipä kovasti mieli virkata. Ihan vaan pelkkiä kiinteitä silmukoita, mutta virkkaamaan pitää päästä.

Alkoi myös ompeluttaa. Ompelukset kovasti mulle huutelivat, mutta moneen päivään ei ollut tilaisuutta ommella (meillä oli mun siskon perhe 3 päivää kylässä). Onneksi tänään järjestyi ompeluaikaa ja sainkin pari pussukkaa (ylläri) taas ommeltua, mutta niitä en ainakaan vielä esittele, kun ovat menossa lahjoiksi.

Mun käsityöinnostus ja inspiraatio teki comebackin, ja nyt tekisi taas mieli tehdä vaikka mitä. Mahtavaa!

Tällä hetkellä akuutisti kesken on...

IMG_3945.jpg

... kasa vauvan pipoja. Leikkelin nuo omista poistetuista trikootopeista (olivat mulle liian makkarankuoria) ja muutamasta trikookankaan jämästä. En vaan enää sitten ehtinyt tänään ommella, mutta mä tykkäänkin, että on jotain valmiina odottamassa sitä hetkeä, kun tulee tilaisuus nostaa ompelukone pöydälle ja alkaa suristella. Noihin yksivärisiin olisi tarkoitus ommella lisäksi vähän jotain piristettä/koristetta. Katsotaan, mitä näistä syntyy...

Tajusin vasta nuo leikattuani (ovat siis menossa ihan vaan lahjalaatikkoon), että munhan olis pitänyt meidän nuorimmaiselle tehdä pipo. Mun topit oli niin pieniä, että kaksinkertaista pipoa niistä ei parivuotiaan päähän saa, mutta kahdesta topista olisi kyllä yksi pipo tullut. No, topit on jo silputtu, pitää katsella, mistä tekisin sitten jossain vaiheessa pojalle pipon :)

 

IMG_3947.jpg

... se virkkaustyö, joka tosiaan koostuu ihan pelkistä kiinteistä silmukoista. Voisi luulla, että tylsää, mutta just sitä, mitä tällä hetkellä kaipaan. Tästä piti tulla vauvan peitto, mutta on vähän liian kapea. Purkamaan en kyllä ala (koska purin tän jo kertaalleen, kun oli liian pieni koukku ja tuli peltiä), joten katsotaan, mitä tälle teen. Keskenkään en aio jättää!

 

IMG_3946.jpg

... ja sitten se kahdeksan vuotta marinoitunut ristipistotyö. Tämän tein innolla jo melkein valmiiksi, mutta sitten kun piti kiinnittää kukkaronkehykset paikalleen, huomasin, että olin jonnekin hävittänyt ne kehykset, jotka oli tälle varattu. En ole löytänyt niitä mistään. Mulla on kyllä 6 ja 8 cm leveitä kehyksiä parit, mutta tämä kukkaro onneton on tietysti 7cm leveä. Nyt siis on mietinnässä, että kehittelenkö tähän jonkinlaisen levennyksen (miten?) vai pienennänkö suosiolla sopimaan 6cm levyiseen kukkaroon. En millään haluaisi pienentää, mutta ehkä se on helpoin ratkaisu. Joka tapauksessa, en aio tän enää antaa marinoitus seuraavaa kahdeksaa vuotta!

Huhtikuun lankalaihiksesta on sanottava, että yhtään ainutta grammaa ei tullut eikä mennyt. Ehkä tässä kuussa sitten...

Mitenkäs muilla? Onko kevään tulo vienyt käsityöinnostuksen, vai kiihdyttänyt sitä? Mitä teillä on kesken?