Omaa käsityötä ei nyt ole esiteltäväksi, joten esitellään toisten tekeleitä. Olin viikko sitten lasten kanssa mummolassa, ja katsokaapa, mitä mun äiti oli ommellut!

IMG_4831.jpg

Nyytti.

Harjoitellaanpa nappien avaamista.

Mitä nyytistä paljastuu?

IMG_4832.jpg

Kas! Nyytti olikin pieni mummo talvitakissaan.

Mummon sisällä taitaa olla toinen mummo.

Harjoitellaanpa vetskarin avaamista.

IMG_4838.jpg

Lisää mummoja!

IMG_4834.jpg

Vai onko nämä sittenkin pieniä tyttöjä?

IMG_4835.jpg

Aika pieniä tyttöjä ehkä?

IMG_4836.jpg

Viimeinen taitaa olla vauva.

IMG_4837.jpg

6 sukupolvea?

Sisarukset?

 

Tämän "pehmomaatuskan" tarkoituksena on siis olla paitsi hauskaa puuhaa pienille lapsille, myös harjoittaa sorminäppäryyttä. Matkan varrella saa harjoitella avaamaan lenksulla kiinni olevia nappeja, vetskarin, nepparit, napinlävet, hakaset ja tarranauhan.

Idea ei ollut äidin oma, vaan oli aiemmassa työpaikassaan (päiväkodissa) törmännyt vastaavaan. Mutta toteutus toki täysin omanlainen. Nämä mummot/tytöt oli tehty täysin jämäpaloista, sisäpuoli (tuo vaaleanruskea) on vanhaa päiväpeittoa, eli melko paksut ja jämäkät osat on. Päiväpeiton paloista tehdessä ei tarvi erikseen miettiä mitään vanua sisälle tms.

Omista puuhista täytyy sanoa sen verran, että olen kyllä saanut valmiiksi ainakin lapaset ja pipon sitten viime postauksen, mutta kummassakaan ei ole kummoistakaan esittelemistä. Vielä 4 KyJy-työtä on kesken, saa nähdä, saanko ennen joulua valmiiksi.

Huomenna alkaa joulukuu ja saa avata joulukalenterin ekan luukun! Kaikki vaihtokalenterit ilmeisesti ovat löytäneet perille, joten huomisesta jouluun on monella iloisia hetkiä luvassa. Itse tuskin suuremmin luukkuja täällä blogin puolella esittelen (jonkinlaisen koosteen yritän jossain vaiheessa saada aikaan), mutta facebookia tai instagramia kannattaa katsella, jos ne kiinnostaa. Tässä vielä lista muista joulukalenterivaihdon osallistujista: Niivana/Taivahan talikynttilät, Jenni/Knitcrochenator, Anu/Operaatio lankakerä, Heidi/Omin pikku kätösin, Marjo/Lankojen, kankaiden ja valmiiden töiden lumoa, Tiia/Langan päästä kiinni, Wiivuska/Sukkia ja suklaata, Knea/Silmukat ristissä ja Tiina (ei blogia).

Joko kaikilla on joulukalenterit asemissa huomisaamua varten? Millainen kalenteri juuri sinulla on, luotatko perinteisiin kuviin, suklaaseen, pieniin paketteihin vai johonkin ihan muuhun?