Löysin askartelukaappia siivotessani muutamia valmiita helmitöitä, jotka on jääny esittelemättä. Tämmöisiä siellä oli:

Kuva ei ole kovin kummoinen, mutta siinä on siis läpinäkyvistä siemenhelmistä ja lasisista lehden ja kukan muotoisista helmistä tehty kaulakoru ja korvikset. En yhtään muista, milloin olen nämä tehnyt ja onko ajatus ollut pitää nää ite vai antaa jolle kulle, mutta omaan korurasiaan nää nyt sujahti. Luonnossa nuo on oikeasti tosi nätit, vaikka en osannut niistä hyvää kuvaa ottaakaan. Mun on tosin A:n syntymän jälkeen tullu tosi vähän pidettyä helmikoruja, en oikeastaan tiedä, miksi. Tai pienen vauvan kanssa ei tullut kyllä pidettyä koruja juuri ollenkaan, varsinkaan mitään roikkuvia korviksia ei voinut pitää, ja kyllä tuollainen helmikaulakorukin herätti mielenkiinnon (ja repimisinnon) ihan eri lailla kuin joku yksinkertainen ketju. Mutta johan tässä on korujenrepimisvaihe ollut pidemmän aikaa ohi, jotenkin on vaan jäänyt. Nyt ei kannata helmikorujen käyttöä uudestaan aloittaakaan, kun tuo uusi repijä varmaan tässä lähiviikkoina putkahtaa maailmaan (olkoonkin, että "putkahtaa" on ehkä vähän väärä verbi. Tuskin se kuitenkaan ihan niin vaivattomasti sieltä ulos tulee). Mutta ehkä joskus taas helmikoruja tulee käytettyä, ja ainakin toistaiseksi pidän nää ite, kun on niin nättejäkin. (huom huom, ei mulla yleensäkään ole sellainen tapa, että nätit pidän ite ja rumat annan lahjaksi...)

Sitten oli myös parit korvikset.

Noi siniset (lasihelmiä ja kultaiset korupiikit) muistan tehneeni itselleni yhden tietyn kaulakorun kanssa käytettäviksi. Vihreät leppiskorvikset olen tainnut tehdä lähinnä siksi, että noi helmet oli niin kivat. Lasia siis nekin helmet, kultaiset korupiikit ja kultaiset korviskoukut. Leppiksetkin olis ehkä tehny mieli pitää itellä, mutta laitoin ne nyt kuitenkin Taitomaahan myyntiin. Eli jos joku niihin ihastuu, niin täältä löytyy.

Tuo askartelukaapin siivous olikin luku sinänsä. Mies ja A on Miehen porukoilla ja mä sain omaa aikaa (oi miten ihanaa!). Olen ommellut, siivoillutkin, lukenut ja kaikenlaista. Ja sitten päätin siivota askartelukaapin, ajattelin että siihen saattaa hyvinkin mennä melkein tunti. Mulla on siis yhdessä isossa kaapissa kaikki kankaat, ompelutarvikkeet, askartelutarvikkeet, vähän lankoja jne. Oikeastaan kaikki muut käsitöihin ja askarteluun ja muuhun sellaiseen liittyvät tarvikkeet, paitsi pääosa langoista ja isot paperit ja pahvit. Kaapin uumenista löytyikin sitten ylläripussi ja -rasia jos toinenkin. Vuosi sitten toin mummoni jäämistöstä kaikenlaista ompelu- ja muuta tarviketta ja sulloin ne vaan sen enempiä tutkimatta kaappiin. Ja siellähän oli aikas monta pientä nyssykkää, joista löytyi sikin sokin puuhelmiä, nappeja, kuminauhaa. Tai sitten vaikka neuloja, silkkinauhaa, lisää puuhelmiä. Jne jne. Ja kun ne kaikki kävin läpi ja lisäksi ihan oikeasti ja kunnolla järjestin helmivarastoni, ja sitten vielä kaikki tavarat siististi paikalleen, niin yllättäen kaapin siivoamiseen kului yli kaksi tuntia. Enkä edes tutkinut esim. korttitarvikkeita, papereita ja kartonkeja sisältävää laatikkoa. No, hyvä kun tuli tehtyä ja nytpähän tiedän vähän paremmin, mitä roinaa mulla kaapissa onkaan.