Törmäsin joskus viime vuoden puolella TSISiskot-blogissa limsatölkeistä tehtyihin korviksiin. Ja ihastuin ihan vallan kauheasti. Aikani kyttäsin, että Sinellissä olisi ilmaiset postikulut, ja kun se hetki koitti, tilasin oitis koholakkaa. Tänään vasta koitti sopiva hetki kokeilla.

Ei muuta kuin kokistölkkiä silppuamaan... Ronskisti vaan leikkasin talon huonoimmilla saksilla (tai ainakin ne on nyt talon huonoimmat. Tai huonoimmasta päästä, mulla kun on paha tapa leikasta saksilla melkein mitä vaan) tölkistä ylä- ja alaosat pois ja kuvioleikkurilla sitten napsimaan paloja. Leikkasin muutaman punaisen ja sitten sellaisia, missä on sitä Coca-Colan logoa. Tosin, eihän siitä tietenkään saa selvää, mitä valkoisia viivoja ne on, mutta se on tarkoituskin.

Tein reiät ihan vaan isohkolla neulalla, laitoin renkaan reiästä ja päälle koholakkaa. Sitten kuivumaan, vähän myöhemmin vielä toinen kerros koholakkaa. Kun korvikset olivat kunnolla kuivuneet, laitoin vielä toiset pienet renkaat ja korviskoukut.

Tosi helppoa ja nopeaakin oli tehdä. Haastavaa oli saada tölkinpala mahdollisimman suoraksi ja saada lakka levitettyä tasaisesti. Tai siis lähinnä ehkä oli vaikeaa saada korvikset kuivumaan silleen tasaisesti (kun niissä oli ne renkaatkin jo), että lakka ei valuisi toispuoleisesti tms. Mutta ei nyt ylettömän vaikeaa sekään, mä onnistuin tekemään nää alusta loppuun niin, että 1-vuotias puuhaili vieressä :)

IMG_0806-normal.jpg

Toiset mulle, toiset yhden kokishullun ystävän (kokishullulle?) tyttöystävälle :) Ton vasemmanpuolimmaisen jo korjasin, kun siinä sydän kääntyi eri suuntaan kun muissa.

Oon ihan hirmu ihastunut näihin. Siis NIIIIIIN innoissani, etten meinaa nahoissani pysyä! Noi näyttää luonnossa paljon paremmilta! Aivan hirmu ihania! Teen todellakin lisää, kunhan mies juo kokista (tai muuta tölkkitavaraa), että saan materiaalia :) Ja tein mä vähän jotain muutakin jo tölkistä ja koholakasta, mutta ne ei ehtineet kuivaa päiväsaikaan, joten kuvaa luvassa vasta huomenna.

IMG_0799-normal.jpg

Mä en sitten ikinä osaa tehdä mitään vaan yhtä tai kahta paria. Näitäkin tuli vähän ylimääräisiä. Tarviiko kukaan? Voin myydä pois halvalla :)