Aloin joskus puolisentoista vuotta sitten tehdä itselleni palmikkosukkia Drops Delightista. 2,5mm puikoilla, eli aikamoista tikutusta. Malli omasta päästä, sillä idealla, että palmikko kulkee ensin jalkaterän reunaa pitkin ja nilkassa kääntyy pohkeen sivulle (vaatii vähän lisäilyjä ja kavennuksia, että palmikko asettuu oikeaan paikkaan). Eli oikean ja vasemman jalan sukat olis erilaiset. Olin samantyyliset tehnyt aiemminkin, joten ajatustyö oli tehty, mutta ihan näppituntumalla taas mentiin silmukoiden, palmikon ja kaiken muunkin kanssa.

CIMG2466-normal.jpg

Ensimmäinen sukka eteni yli puolen välin. Sitten kävi niin, että innostus neulomiseen lopahti täysin kuukausiksi. Vuodenvaihteessa neulominen alkoi taas kiinnostaa, mutta nämä sukat huutelivat vasta nyt keskeneräisten korissa. Eipä siinä sitten muuta kuin sukka kauniiseen käteen. Ekan sukan loppuun saattaminen oli helppoa, kun ei tarvinnut muuta kuin vartta neuloa.

Toista sukkaa aloittaessa vähän harmitti, etten ollut tullut laittaneeksi paperille muistiin MITÄÄN tietoja ekasta sukasta. Silmukoiden määrää aloituksessa, mitä vauhtia niitä lisäsin, missä vaiheessa aloitin palmikon, kantapään, kantapään kavennuksia, en siis yhtään mitään.

Laskin varmuudeksi useampaan kertaan silmukat, että teen varmasti yhtä isot sukat.

No periaatteessa aika helppoahan se oli.

Toinenkin sukka valmistui, ja kun sain sen pois puikoilta, se näytti epäilyttävän pieneltä.

Laskin silmukat uudelleen. Juu, ekassa sukassa oli 14 silmukkaa puikolla, toisessa 13.

Jotenkin se toinen sukka oli paljon lyhyempikin kuin eka, vaikka olin kerrosten lukumäärät laskenut myös moneen otteeseen muka samoiksi.

En ymmärrä, miten tässä näin kävi (imetysaivot?). Olin laskenut silmukat alussa pariin kertaan, ja sitten matkan varrella tarkistin tietysti aina vaan kavennusten ja lisäysten määriä ja paikkoja, en laskenut koko sukan silmukkamäärää. En kyllä ymmärrä sitäkään, miten en missään vaiheessa neuloessa huomannut toisen sukan olevan pienempi, kun kuitenkin vähän väliä vertasin sukkia toisiinsa.

No ei muuta kuin sukat jalkaan.

CIMG2469-normal.jpg

Ne on ihan hyvät! Tuossa kuvassa on vähän venytetty, oikeasti oikean jalan sukka on kyllä lyhyempi, mutta mitäs se haittaa, jos ei näitä käytä lyhyen hameen kanssa. Ja oikeastaan tuo pienempi sukka on sopivamman kokoinenkin. Mutta sitä leveyseroa ei käytössä huomaa. Ja saa ne erilaiset ollakin, kun on raidoituskin ihan erilainen.

Molempiin sukkiin meni jokseenkin kerällinen (50g) Delightia. Ihan eivät yllä polveen, mutta aika lähelle. Taas olisi ollut mahdotonta näistä kahdesta kerästä neuloa identtisiä sukkia, kun raidat meni noin eri lailla. Mutta raitalangoissa mä tykkäänkin, että saa mennä raidat erilailla.

Loppu hyvin, kaikki hyvin.

CIMG2468-normal.jpg

Palmikkosukat

koko: n. 36

lanka: Drops Delight, väri 13, melkein 100g

puikot: 2,5mm sukkapuikot

malli: omasta päästä