Meille syntyi lauantaiaamuna pieni poika. Synnytys oli helppo ja nopea, sairaalassa jouduttiin olemaan eiliseen asti, kun vauvasella ei oikein ollut ruokahalua ja paino laski liikaa. Mutta nyt ollaan kotona ja totutellaan elämään viisihenkisenä perheenä :)

Tuossa tammikuun aikana valmistui myös neuletakki vauvalle. Tarkoitus oli ensin tehdä kaverin vauvalle, mutta tästä tuli jotenkin niin hupaisa, että pidänkin sen itse :) Mulla on tavoitteena pienentää lankavarastoa, ja tää oli ihan vaan sellainen käytetään-nyt-tämäkin-lanka-pois -projekti, neuletakki omasta päästä (vähän katselin mittoja jostain aikaisemmasta villatakista). Jotenkin tästä vaan tuli mun mielestä suloinen, mun äiti oli sitä mieltä, et olis voinut olla sen lapsuuden aikaisia (siis 50-luvulta).

Mutta ainahan vauvanvaatteet on söpöjä.

CIMG0971_blogi-normal.jpg

Vauvan villatakki

koko: arviolta 60cm

lanka: Lanett, vajaa 100g

puikot: 2,5mm

malli: omasta päästä

 

Mulla on tosiaan tarkoituksena saada lankavarastoja pienemmäksi. Tällä hetkellä lankaa on kahdessa isossa muovisessa säilytyslaatikossa, kahdessa vähän pienemmässä pahvisessa (aika isoja nekin), yhdessä vielä vähän pienemmässä, vironvillat yhdessä pahvilaatikossa (ei kovin iso) ja siihen vielä jämälangat päälle. Totesin tuossa muutama viikko sitten, että kun me tarvitaan nyt vierashuoneena/askarteluhuoneena oleva huone viimeistään parin vuoden päästä A:n omaksi huoneeksi, niin siihen mennessä pitää saada lanka-, kangas- ja askartelutarvikevarastot sellaiseksi, että pystyn sijoittamaan ne jonnekin muualle. Nyt on siis tuolla huoneessa yksi kaappi täynnä ja lisäksi pöydän alla noi isot laatikot. Ekaks olis tavoitteena, että saisin kaikki langat (jämiä ehkä lukuunottamatta) mahtumaan noihin kahteen muovilaatikkoon ja kahteen pahvilaatikkoon.

Tavoitteeseen pääsemistä ei ehkä kauheasti edistä se, että tulin ostaneeksi 6 kerää Novita Rosea (kun se oli alennuksessa!) ja 4 kerää jotain muuta lankaa (en muista sen nimeä, mut joku Novitan kausilanka oli kyseessä. Isoja keriä, tietty...). MUTTA sain kuin sainkin ne ahdettua olemassa oleviin laatikoihin, eli en sentään tarvinnut uutta säilytystilaa :) Ja siis olen tähän mennessä käyttänyt pois yhden vajaan kerän 7 veljestä + yhden jämän, 2 kerää Drops Delightia (100g, siihen Kiriin), noi Lanettit, vastaostetuista Roseista 2,5 kerällistä (jotain 100g ja 150g väliltä), pikkupikku nöttösen Woolia (jämälankoja) ja nyt on menossa iso kerä (olisko jotain 150g tai jopa yli) vironvillaa. Että kyllä se tästä...

 

CIMG0973_blogi-normal.jpg

onhan se melkein 100g vähennyskin jo jotain...