Muistatteko vielä, kun neuloin puolittain vahingossa huivin omasta päästä? Teinpä sitten toisenkin samanlaisen. Nyt se toinenkin on jo päässyt saajalleen, joten uskallan täällä kuvat julkaista, ja samalla ohjeen, kun sitä facebookin puolella jo joku kyseli. Tämä on oikeasti superhelppo neulottava!

IMG_2613-normal.jpg

Siinä on kuvassa se eka. Huivi sai nyt lopulta nimekseen Elokuun ilta.

IMG_2704-normal.jpg

Toinen kappale. Kaulahuivikokoa tämäkin, eli ei kovin iso. Alpakasta tein ystävälle synttärilahjaksi.

Sitten siihen ohjeeseen:

Elokuun ilta-huivi

Luo 3 silmukkaa. Neulo näillä kolmella silmukalla 18 krs ainaoikeaa. Poimi kappaleen pitkältä sivulta 9 silmukkaa ja toiselta lyhyeltä sivulta vielä 3s = 15 silmukkaa. Neulo koko huivin ajan molemmissa reunoissa aina kolme silmukkaa ainaoikeaa (ei merkitty kaavioon), samoin neulo nurjat kerrokset nurin. Neulo oikean puolen kerrokset kaavion mukaan. Kaaviota voit toistaa niin kauan, kunnes huivi on sopivan suuruinen. Neulo lopuksi 3 kerrosta ainaoikeaa ja päätä silmukat löysästi. Kostuta huivi ja pingota se muotoonsa.

Kaavio:

elokuu_kaavio-normal.jpg

Kaavion selitykset: Kaaviota luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. Kaaviossa on merkattuna vain oikean puolen kerrokset, neulo nurjalla nurjaa. Neuloessasi kaaviota toista kertaa, toista punaisella merkattu osuus kahdesti jne. Eli alun jälkeen toistetaan punaisella rajattua pätkää kunnes ollaan huivin toisessa reunassa ja jäljellä on riittävä määrä silmukoita rivin lopettamiseen.

tyhjä ruutu = oikea silmukka

O = langankierto

Ʌ = nosta silmukka neulomatta, neulo 2s oikein yhteen, vedä nostettu silmukka näiden yli

IMG_2700-normal.jpg

Elokuun ilta

koko: kaulahuivikokoa, leveimmillään arviolta 1,2m

lanka: Drops Alpaca, 77g

puikot:  4mm

malli:  oma :)

 

Tykkään tästä valmiina, mutta rehellisesti sanottuna nyt kun noita on kaksi kappaletta neulonut, niin ihan heti ei tee mieli tehdä kolmatta. Varsin yksitoikkoista neulottavaa siis. Sellainen jännittävä juttu kävi, että mulla noista huiveista tuli vähän eri muotoiset. Kummastakaan ei tullut ihan tarkka kolmio. Eka huivi nousi keskeltäkin vähän ylös, se oli siis ikään kuin venytetty vinoneliö, joskaan ei symmetrinen, vaan toiselta puolelta vaan vähän kupera. Tästä toisesta huivista taas tuli vähän kaareva, huivin yläreuna siis jäi suoraksi, mutta reunat kaartuivat. Pingotin siis niin, että mallineule tuli mahdollisimman hyvin esiin. Osaako joku viisaampi kertoa, mistä tämä johtuu? Siis että huiveista tuli eri muotoiset. Joka tapauksessa, jos joku innostuu tämän neulomaan, niin olisi kiva tietää, minkä muotoinen on lopputulos :)