Tässä parin päivän takainen tilanne joulukalenterisukissa:

CIMG2720-normal.jpg

Eli kahdentenatoista päivänä sukkaan A (vaaleanpunainen kärki) kaksitoista kerrosta oman työtuolin tai sohvan värisellä langalla. Meillä on ikivanhat (käytettynä sukulaiselta ostetut) ruskeat nahkasohvat, jotka ovat perin juurin kulahtaneet, mutta äärimmäisen kätevät lapsiperheessä -tahrat ei näy, ja nahka on helppo pitää puhtaana. Sohvaan on puklattu, oksennettu, pissattu ja vaikka mitä, ja aina on saatu siistiksi ihan vaan kostealla rätillä pyyhkäisemällä.

Kolmantenatoista päivänä sukkaan A kolmetoista kerrosta pipon värisellä langalla. Mulla on eniten ollut viime aikoina käytössä oliivinvihreä pipo, jonka neuloin pari vuotta sitten. Se on lämmin ja mukava, ja riittävän iso, että mahtuu vaikka on hiukset myttyrällä. Oliivinvihreää sukkalankaa mulla ei ollut, joten kirkkaanvihreä sai kelvata.

Neljäntenätoista päivänä sukkaan B neljätoista kerrosta silmien värisellä langalla. No, mun silmät ei luonnollisestikaan ole kirkkaan vihreät (olis varmaan aika huomiota herättävä väri), mutta tosiaan ei muutakaan vihreää lankaa ollut, joten sillä siis mentiin. Noiden vihreiden raitojen kohdalle muuten tulee kantapäät. Päätin tehdä ihan alkuperäisen kalenterisukkaohjeen mukaisesti after thought -kantapäät, jotka siis tehdään jälkikäteen (en olekaan tehnyt sellaisia aiemmin, mutta ei vaikuttanut vaikealta. Kiva oppia jotain uutta!), joten sukkien takapuolella on kantapään kohtaa merkkaamassa apulangat.

Viidentenätoista päivänä 15 kerrosta sukkaan B lempihedelmän värisellä langalla. Oon tähän aikaan vuodesta aina melko koukussa Bruno-klementiineihin, siitä oranssi lanka.

Kuudentenatoista päivänä sukkaan A kuusitoista kerrosta kotitalon seinien värisellä langalla. Me asutaan vaaleansinisessä yksikerroksisessa puutalossa.

Seitsemäntenätoista päivänä sukkaan A seitsemäntoista kerrosta lempiunivormun värisellä langalla. Mä en ole yhtään univormuihmisiä, en oikein ymmärrä sitä, että joku pitää poliisin tai palomiehen tai jonkun työvaatteita kovin kiehtovina tai seksikkäinä. Mutta yksi poikkeus kyllä on. Armeijan viiskasi. Se sellainen harmaa (tosin niitä harmaitakin on kaksi pukua, ja toinen on ihan hölmö). Voisin pistää muutaman viiskasiin pukeutuneen miehen istumaan meidän olkkariin ja ihastella niitä siinä :) Sopivaa harmaata lankaa ei ollut (mulla on selvästi ihan liian vähän lankoja!!), joten päädyin ottamaan langan värin toisesta saman firman asusta, siksi siis maastokuvioinen raita (maastokuvio näytti myös mun mielestä tossa kohdassa jotenkin kivalta). Maastopuku ei siis ole mun lempiunivormu, todellakaan! (Armeijan lumipuku on kyllä jotenkin herttainen)

Kahdeksantenatoista päivänä sukkaan B kahdeksantoista kerrosta haaveiden matkakohteen lipun värillä. Ollaan mun miehen kanssa viime aikoina muisteltu paljon melkein kymmenen vuoden takaista häämatkaa Roomaan, ja haaveiltu, et olispa ihana päästä joskus taas. Joten Italian lipusta poimin punaisen raidan sukkaan.

Yhdeksästoistakin raita on toki neulottu ihan oikeana päivänä, mutta en ole ehtinyt ottaa siitä kuvaa, ja nyt katsoin parhaaksi blogata, kun oli hetki aikaa. Joten lisää asiaa sukista sitten joskus myöhemmin :)

Aiemmat osat: 1, 2 ja 3.