Todellakin, paljoa tän helpommaksi ei voi enää mekon ompelu mennä! Ja lopputulos on kiva, eikö?

Eurokankaan palalaarista (taas kerran, Eurokankaan palalaari on kyllä mun pahe) löytyi viidellä eurolla sopivan kokoinen kangaspala. Jotain ohutta, arvelisin että puuvillaa ja jotain muuta. Mukavan vilpoista kangasta. Kangaspala meni kokonaan, helmaan en enää voinut tehdä kuin pienen käänteen. Ainut tilkku, mitä jäi yli, oli pieni pala, jonka leikkasin pois kaula-aukon kohdalta. Eli melkein zero waste jopa.

Tykkään.

IMG_2360_2-normal.jpg

Tää oli tosiaan supernopea ja myös superhelppo tehdä. Siltä varalta, että joku muukin innostuu ja kaipaa neuvoja, tässä tulee ohjeet.

Superhelpon ja supernopean maksimekon ohje

IMG_2366-normal.jpg

Eli alkajaisiksi tarvitset kaksi kangaspalaa. Pituudeltaan suunnilleen olalta varpaisiin plus kääntövaraa. Leveydellä ei ole niin väliä, mutta kannattaa tietysti olla tarpeeksi leveä, että on helppo liikkua.

Laita kangaspalat päällekkäin oikeat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat (molemmilta puolilta, vaikka kuva muuta väittää). Ylhäältä jätetään osa vielä auki. Eli mittaa ennen ompelua, kuinka paljon tarvitset tilaa kädelle ja jätä se osa yläreunasta ompelematta.

IMG_2350-normal.jpg

Käännä mekko sivuttain. Siis niin, että hiha-halkiot on keskellä.

IMG_2367-normal.jpg

Tästä kuvasta ymmärtää ehkä paremmin. Nyt leikkaa molemmista kappaleista pieni pala pois kaula-aukkoa varten. Jos et jaksa mittailla, niin leikkaa aika varovaisesti, sovita ja leikkaa lisää, jos tarpeen.

IMG_2352-normal.jpg

Nyt näyttää siis tältä. Mä leikkasin liian ison kaula-aukon ja piti vähän säätää, että sain mekosta sellaisen, ettei tarvi toppia alle. Eli kannattaa olla varovainen sen kaula-aukon leikkelyn kanssa!

Seuraavaksi ompele olkasaumat yhteen (ne saa siis tässä vaiheessa vielä olla leveät) ja sitten käännä kaula-aukosta ja hiha-aukoista vähän nurjalle ja ompele käänteet.

IMG_2371-normal.jpg

Sitten käännä mekko oikein päin ja laskosta olkasaumat sopivan levyisiksi sen mukaan, kuinka leveän mekon haluat olalta olevan (kannattaa sovittaa!). Ompele päältä. Tämä sauma tulee siis mekon oikealle puolelle näkyviin. (Tai tietysti olan voi laskostaa miten tykkää, tai laittaa vaikka kuminauhan. Tää oli musta tällä kertaa nopein ja näppärin.)

Sitten ei muuta kuin helman kääntäminen sopivan mittaiseksi ja käänteen ompelu ja mekko on valmis!

IMG_2370-normal.jpg

Se on siis todellakin ihan vaan suora säkki. Juju onkin tuossa vyössä, jonka avulla mekko ei näytä yöpaidalta vaan kesämekolta.