Meidän A, 5 vuotta, tuli tuossa iltasella kysymään, olisko mulla ylimääräistä raejuustopurkkia antaa. Hänellä oli idea, mitä haluaisi askarrella. Kolmevuotias H tarvitsi tietysti raejuustopurkin myös, ja A ylpeänä ilmoitti voivansa neuvoa H:ta tekemään ihan samanlaisen askartelun. Ihme ja kumma H suostui, hän kun yleensä saa hepulin, jos isosisko yrittää ohjata tai neuvoa.

Joten lapset sitten askarteli. A antoi ohjeita ja neuvoi, tärkeänä, kun oli ihan oma idea. Mä katsoin vierestä ja autoin H:ta leikkaamisessa (se alkoi olla jo väsynyt ja näin naamasta, että hermo menee, jos sakset lipsahtaa ohi viivan), mutta en puuttunut muuten touhuun mitenkään. Kuvat olen ottanut 1-vuotias avustaja oikeassa kainalossa, kamera vasemmassa kädessä, kuten voinette laadusta arvata.

Tässä siis 5-vuotiaan ohje illan askarteluun (ja samalla hyvä esimerkki siitä, mitä tarkoitin sanoessani, että meillä lapset askartelee usein itsekseen).

IMG_0817-normal.jpg

Tarvitset raejuustopurkin, valkoista paperia, sakset, lyijykynän, värikyniä ja liimaa. Askartelualustat on muistettu hienosti ilman eri käskyä!

IMG_0822-normal.jpg

Piirrä paperille raejuustopurkin kuva (keskelle paperia, tietty).

IMG_0819-normal.jpg

Voit tehdä kaksikin.

IMG_0820-normal.jpg

Leikkaa kuva irti.

IMG_0823-normal.jpg

Väritä. Hienoin tulee kuulemma, jos tekee raidallisen, mutta voi tehdä muunkinlaisen.

IMG_0825-normal.jpg

Voit esimerkiksi käyttää paljon vaaleanpunaista.

IMG_0826-normal.jpg

Levitä liimaa kuvan takapuolelle. Enemmän on enemmän.

IMG_0827-normal.jpg

Sen verran annetaan kolmevuotiaan soveltaa, että saa liimata kuvan taakse pahvinpaloja.

IMG_0828-normal.jpg

Liimaa kuva kokonaiselle valkoiselle paperille. Voit kirjoittaa sen ympärille vaikka tärkeiden ihmisten nimiä, tai jotain ihan muuta. Valmiit tuotokset kehutaan asiaankuuluvalla tavalla.