Otin tuossa yhtenä päivänä virkkuukoukun kauniiseen käteen ja uutisia katsellessa päättelin langanpään jos toisenkin. Päätteleminen on niin t-y-l-s-ä-ä. Mut yksi hyshys-työ piti saada valmiiksi (ei sitä oikein voinut eteenpäin laittaa langanpäitä roikkuen), ja ajattelin sitten samalla vaivalla päätellä vähän muutakin. Helteiden aikaan tuli uimarannalla tikuteltua pikkuruiset ensilapaset tulokkaalle (epäilen, että ne on liiankin pikkuruiset, mutta tuskin sentään) ja sain yhden reissun aikana valmiiksi myös pienen pienen pipon (joka on hassun näköinen, mutta varmaan ihan käytettävä). Ne päättelin (miten siinä pipossakin oli niin monta lankaa pääteltäväksi!), ja sitten vielä yksien villahousujen lahkeet (A:lle aikanaan neulottu, mutta lahkeet oli niin omituisen pitkät ja kapeat, että pöksyt jäi käyttämättä. Nyt purin lahkeet pois ja neuloin uusiksi, jos vaikka tulis edes pari kertaa Pipanaiselle vedettyä ne pöksyt jalkaan). Olin hirmuisen tyytyväinen itseeni, kun olin päätellyt kaiken.

Ja sitten yhtäkkiä muistin, että käsityökorin uumenissa on jostain viime joulun alta yhdet sukat odotelleet päättelemistä. Neuloin ne viime vuoden lopulla ihan vaan aikani kuluksi, ja saadakseni vähän jämälankoja pois. Sukkiin tuli tosi lyhyt varsi, kun tarvitsinkin äkkiä puikot joululahjatyöhön. Ja kun sukille ei ole käyttäjääkään ollut tiedossa (ne on mulle liian isot), niin se päätteleminen on jotenkin jäänyt... Mutta nytpä sain senkin tehtyä!

Villasukat

koko: n. 39

lanka: 7 veljestä

puikot: 3,5mm

malli: niin perus kuin ikinä voi olla. Kärjestä alkaen.

Liian isot tosiaan mulle, vaikka nyt omissa jaloissa kuvasinkin. En tiedä vielä, mitä näillä tekisin. Laitan varmaan johonkin hyväntekeväisyyteen, eiköhän näillekin käyttäjä löydy. Kahdesta eri harmaasta nää tein, tuon vaaleamman sainkin kulutettua loppuun, mutta tummempaa jäi vielä (kun tosiaan tarvitsin puikot toiseen työhön, ja nää sukat alkoi jotenkin vähän tympiä, enkä sitten jaksanut tehdä pidempiä varsia).

(ja tässä postauksessa oli muuten varmasti kaikkien aikojen suurin määrä sulkeita!)