Viime vuoden lopulla lankalaihista miettiessäni ajattelin ensin, että olen samalla myös langanostolakossa tämän vuoden. Noin kahden minuutin harkinna jälkeen totesin, että sitä mun ei kannata edes yrittää, jostain tulee kuitenkin vastustamaton tarjous, tai sitten iskee ihan oikea tarve. No, molemmathan tuli eteen jo tammikuussa. Yksi syy siihen, että en langasostolakkoon ryhtynyt oli Drops Delight. Tai oikeammin arvailu, että kyseinen lanka voisi hyvinkin olla helmikuussa alennuksessa. Delight ei ole varsinaisesti mun suosikkineulottava, mutta siinä on niiiiin ihania värejä, että se nousee kyllä suosikkilankojen joukkoon. Olen tehnyt Delightista kaulahuivin ja palmikkosukat, ja sitten olenkin vaan jemmaillut muutamaa ihanan väristä kerää ja odotellut langan tulevan alennukseen, jotta raskisin sitä ostaa.

Ja tulihan se alennukseen! Sen verran mulla oli lankalaihiksen (ja rahapulan) takia järkeä päässä, että en naputellut tilausta Tapion kauppaan (koska siellä on vakiopostikulut, joten "kannattaa" ostaa ihan kamalasti kerralla), vaan odottelin, että pääsen valitsemaan langat ihan livenä. Olin suunnitellut, että jos 4 tai 6 kerää ostaisin...

IMG_0324-normal.jpg

Nyt jos oikein tarkkaan katsoo, niin voi huomata, että kuvassa on vähän enemmän kuin 4 tai edes 6 kerää... Delightia on nuo kahdeksan alinta. Jotenkin Delightin värit vaan iskee muhun ihan täysillä, voisin hamstrata joka väriä kauhean kasan. Teki muuten tiukkaa pysyä edes tuossa kahdeksassa kerässä... Fabelia olen monen kuullut kehuvan, joten kun sekin oli alessa, niin ostin sitäkin sitten 6 kerällistä. Fabelissa oli aika vaisut värivalikoimat, ja kun ei ollut mitään tiettyä projektia mielessä, niin ostin valkoista (tekisi mieli pitkästä aikaa koolailla) ja sitten jostain syystä yhden kerän sinistä ja sinikirjavaa. Hassua muuten, että tuo sininen Fabel on vähän paksumpaa kuin muut. Ei kovin paljon, mutta kyllä sen ihan silmillä näkee. Ja siinä on puikkosuosituskin 3mm, muissa 2,5mm. Erikoista.

Eli lankalaihikseen tuli nyt sitten 700g edestä plussaa.

Jotain tälle on tehtävä, ajattelin, ja raivasin uusille langoille tilaa keräämällä jotain jemmasta pois. Nämä seuraavat langat (ja vähän muutakin, jota en ole vielä ehtinyt kuvata) laitan lähipäivinä Facebookin Lankahamsterit-ryhmään myyntiin, joten toivottavasti kohta tulee laihikseen miinustakin (on sitä miinusta tulossa toki neulomustenkin muodossa, hitaasti mutta varmasti). Jos joku lanka juurikin sinua puhuttelee, niin huutele tuolla kommenttiboksissa, nämä menee Lankahamstereihin aikaisintaan keskiviikkona.

IMG_0326-normal.jpg

500g (10 kpl 50g keriä) Ornaghi Filatin Land-lankaa, vaaleaa farkunsinistä. Koostumus 50% uutta villaa, 40% akryyliä, 10% alpakkaa. Puikkosuositus 7-8.

20€ +pk koko satsi tai yksitellen 2€/kerä+pk

IMG_0328-normal.jpg

MYYTY!

Novita Crystal 100g, tummansininen. Koostumus 51 % akryyli, 18 % mohair, 18 % polyamidi, 13 % polyesteri. Puikkosuositus 10-12.

2€ +pk

(mä muuten luulin jo käyttäneeni tän kaiken!)

IMG_0329-normal.jpg

Novita Butterfly 100g keriä kolme valkoista ja vihreä. Tuo vyötteetönkin on ilmeisesti täysi kerä, punnitsi ja 93g näytti vaaka. Koostumus 55% puuvilla, 45% viskoosi. Puikkosuositus 3½. (Tää on kyllä ihanaa lankaa, mutta myyn nyt pois, kun on jo monta vuotta jemmannut raskimatta käyttää. Olen Butterflysta tehnyt ainakin puseron ja vauvan nutun)

2€/kerä +pk