Ihastuin yhteen kankaaseen Jyväskylän kangaskaupan nettisivuilla. Olin jo tilaamassa, mutta jäin jotain muuta kangasta miettimään. Sitten yhtenä iltana toukokuussa sattumalta huomasin, että on Kankaiden yö. Kipin kapin Jyväskylän kangaskaupan sivuille katsomaan, onko hyviä tarjouksia ja toki samalla kangasta tilaamaan. Ja voi itkujen itku, ihanan kankaan kohdalla luki loppuunmyyty!

Selasin tarjoukset ja muut läpi ja ajattelin, että tilaan nyt sitten ne muut, mitä olin ajatellut tilata. Menin vielä loppuunmyytyä kangasta ihailemaan ja harmittelemaan, etten ollut tilannut heti kun siihen silmäni iskin. Ja arvatkaapa mitä, nyt sitä olikin 2 palaa jäljellä!

Erinäisten pienimuotoisten säätämisten jälkeen onnistuin nappaamaan itselleni 1,1m palan kangasta (ja vähän muutakin). Vähän jännitti, että saanko siitä sellaisen mekon kuin haluan, kun ohjeen mukaan olisin tarvinnut parikymmentä senttiä enemmän, mutta ajattelin, että lyhennetään sitten vähän hihaa ja helmaa, jos tarve on.

Mutta kangas riitti kuin riittikin ihan alkuperäisen suunnitelman mukaiseen mekkoon!

IMG_5747.jpg

Alkuun en ihan tiennyt, tykkäänkö mekosta vai en. Käytin samaa kaavaa kuin edellisessä sinisessä mekossa (ja tää on itseasiassa ommeltu ihan vaan muutama päivä sen sinisen jälkeen). Helma oli jonkin verran levenevä, ja jotenkin se ei vaan näyttänyt hyvältä (tässä kuvassa sitä ei näe, kun seison jotenkin sopivasti). Päädyin kuitenkin kaventamaan helman niin, että se vyötärön jälkeen ihan vähän levenee ja on sitten tasaleveä. Näyttää paljon paremmalta.

IMG_5756.jpg

Pääntien huolittelin Mehukekkereiden Veeran ohjeen mukaisesti framilonilla, ja tuli kyllä todella siisti ja nätti. Ja helppo ja nopea oli tehdä, joten tällä tavalla toimin kyllä jatkossakin!

IMG_5856_2.jpg

Värväsin ensin lapsen ja sitten miehen ottamaan kuvia. Eikä kumpikaan sanonut, että mekossa on hölmö ryppy kainalon kohdalla! En kyllä ole tuollaista jatkuvasti käytössä huomannut, tää istuu yllättävän hyvin.

IMG_5861.jpg

Ja tuo kangas on edelleen musta niin ihana. Ai että.