Mä kun olen tunnetusti ihan mahdottoman hyvä ompelemaan (hah hah). Ja aina ompelen vaan sellaisia juttuja, joissa mokaaminen ei haittaa mitään (hah hah). Esim. kerran Mies lupas työkaverilleen, et mä voin ommella sille verhot, vaikka en koskaan ollut ommellut verhoja (niistä tuli kyllä ihan hyvät). Ja viime vuonna tein sen yhden juhlahameen itselleni, ihan kun ei olis mitään helpompaa (tai ehkä halvempaa) voinu tehdä.

Nyt tuli joku aika sitten yhden ystävän kanssa vauvan liivimekot puheeksi, ja olin sitä mieltä, että "ihan helppohan sellainen on tehdä, ei siihen mitään kaavoja tarvita, mäkin osaisin". Lupasin sit tehdä ystävän tyttärelle juhlamekon (siihen ei onneksi tartte hihoja!) kesäksi.

Myöhemmin alkoi vähän mietityttää, et pitäisköhän ompelutaitoja vähän verestää... Ja mietin, et miten mä en ole omille lapsille tullut mitään ommelleeksi. Kun sitten pääsin ihan yksikseni käymään kaupungissa, niin poikkesin kangaskauppaan ja ostin kuudella eurolla palan collegekangasta. Ja nyt en malta olla esittelemättä lopputulosta:

Kukkamekot A:lle ja H:lle

Mitään kaavoja mulla ei ollut, H:n mekkoon katsoin vähän osviittaa jostain sen potkareista, A:n mekon leikkasin laittamalla vaan yhden sopivankokoisen mekon kankaan päälle ja saksimalla siitä sitten. Mietin, et mistä saisin vähän jujua mekkoihin, kun ihan pelkästään yksivärisenä ne on vähän tylsät. Päädyin sit ompelemaan muliinilangalla tuollaiset yksinkertaiset kukkakuviot ja ompelemaan näkyvät saumat mustalla (hyvä ratkaisu, koska viininpunainen ompelulanka loppui kesken muutenkin).

Ja nyt tiedän senkin, minkä takia kaavoissa on usein ne alavarat... A:n mekon kaula-aukon ja hihansuut ompelin ensin niin, että tein vaan käänteet, ja siitä tuli uskomattoman ruma! Päädyin sitten lopulta tekemään yläosat molempiin mekkoihin kaksinkertaisena (vaikka jouduin tekemään vuorit  muutamasta palasta, kun kangas loppui), ja sainkin niistä yllättävän siistit. Olisin halunnut mekkojen helmoihin leveämmät käänteet, mutta kangasta oli niin knaftisti (se oli siis joku sellainen valmispala), ettei se onnistunut.

A:n mekon helma tuppaa kääntymään, se näyttää rumalta. Mietin vielä, et saisko sitä jollain pysymään siistinä. Ideoita? Muuten A:n mekko on tosi onnistunut, sopivan kokoinen ja kiva. H:n mekosta tuli vähän turhan kapea, mutta leveämpääkään en siitä olis saanut, kangas riitti nipin napin. Että siinä mielessä olen siihenkin ihan tyytyväinen. Tuossa kuvassa noi näyttää aika saman kokoisilta, mutta kyllä A:n mekko (se, jossa on 2 kukkaa) on aika lailla 100cm ja H:n n. 70cm.

Siihen nähden, etten oikeastaan osaa ommella, nää on kyllä hyvät. Eipä mennyt se kuusi euroa hukkaan! Ja nyt olis kova into tehdä lisää... Ajattelin, että jos tekisin molemmille samanlaiset kesämekot A:n synttäreille (kesäkuussa), ja sit pitäiskin varmaan alkaa miettiä sitä ystävän lapsen mekkoa, jonka pitäis olla loppukesästä valmis. Kauhean aikaisin sitä ei voi tehdä, kun tuollainen just vuoden ikäinen saattaa kasvaa aika paljonkin muutamassa kuukaudessa.  

A tosin pettyi, koska hän olisi halunnut lehmämekon (tätä toivetta ei esitetty ennen kuin kukkamekko oli jo valmis). Että ilmeisesti lehmämekon teko olis listalla sitten seuraavana...