Ostin joulun jälkeen Neulo saumattomasti ylhäältä alas -kirjan. Olin jo pitkään ajatellut tehdä meidän nuorimmaiselle puseron bambulangan jämistä, mutta en ollut varma niiden riittävyydestä ja ajattelin nyt sitten tuon kirjan ohjeen mukaan kokeilla puseron tekemistä.

No, kirjassahan kyllä käskettiin tehdä ensin minikokoinen kokeilupusero. Mä ajattelin sit kumminkin tehdä kokeilupuseron vähän isompana, tarkalleen ottaen 104/110cm-koossa (lapsi käyttää nykyään kokoa 104 -paitsi uimahousut on kokoa 60cm ja alushousut 90cm-, mutta en ollut ollenkaan varma, saanko valmiiksi ennen vaatekoon vaihtumista isompaan). Pusero valmistui erinäisten vaiheiden jälkeen jo yli kuukausi sitten sitten (mutta kesti aikansa saada otettua nämä persoonallisesti poseeratut kuvat)

Neulomista olisi tietysti helpottanut, jos olisi malttanut tehdä kunnollisen mallitilkun ja varmasti sekin, jos olisi lukenut ohjeet tarkkaan ja myös noudattanut niitä pilkulleen.

IMG_5465.jpg

Muuten ohjeesta täytyy sanoa sekä plussaa että miinusta. Oli tosi tarkka ohje, selkeästi kirjoitettu ja kirjassa myös selitetty puseron rakenne seikkaperäisesti ja muitakin tarvittavia asioita. Kun neuloin eri tiheydellä olevaa lankaa kuin ohjeessa, niin olisin kuitenkin tarkkojen silmukkamäärien lisäksi kaivannut pituusmittoja. Siis esim. että kuinka pitkä kappale on kun ollaan aloittamassa hihoja jne. Toki sen sai laskettua noista tiheyksistä ja kerroksista, mutta olisin toivonut niitä silti. Joissain kohti vähän tipuin kärryiltä, en esim. ymmärtänyt, miksi toisella puolen kaula-aukkoa lisättiin silmukka joka 6. krs ja toisella joka 4. krs, mutta luultavasti ne oli ihan oikein, mä vähän oioin mutkia suoriksi muutenkin...

IMG_5460.jpg

Siitä tuli liian leveä. Ehkä menisi normaalikokoiselle lapselle, mutta kun tuo meidän nuori mies sattuu edustamaan kaikkien painokäyrien alapuolella kulkevaa kansanosaa, niin leveähän se on. Mutta ei hätää, on myös pitkä, joten voin neuloa vähän lisää hihoihin, ja pusero on varmaan vuoden päästä oikeinkin passeli. Ja siis tarkoituskin oli tehdä vähän liian iso pusero, mutta hihat tuli vahingossa just sopivan pituisiksi.

Mutta en neulo niihin hihoihin vielä lisää, koska poika tykkää tästä teltasta just nyt just tällaisena.
 

IMG_5462.jpg

Pusero

koko: n. 104/110cm

lanka: vanha Novitan Bambu, vaaleanvihreä ja hiekanvärinen, menekki yht. 201g

puikot: 3,5mm

malli: Neulo saumattomasti ylhäältä alas- kirjasta, tää oli joku lasten peruspusero

IMG_5467.jpg

Tällaista on yrittää kuvata vaatetta meidän 3-vuotiaan päällä.